ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Σε κλίμα συγκίνησης, αισιοδοξίας και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα δεξιώσεων «PrivilegeEventHouse»στην Πάτρα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών. Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποδέχθηκαν τους συνεργάτες, τους μαθητές, τα μέλη, τους φίλους και τους υποστηρικτές του Λυκείου μας, ανταμώνοντας σε μια μέρα χαράς μετά από καιρό.

Η Πρόεδρος κ. Πολυκρέτη Αικατερίνη στο χαιρετισμό της ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, τα μέλη του ΔΣ και του συνεργάτες μας για την προσφορά τους, καθώς και τις οικογένειες όλων για την υποστήριξή τους και εξέφρασε τις ευχές της για τη νέα χρονιά. Στο σύντομο απολογισμό της, επισήμανε ότι το 2022 ήταν μια χρονιά με θετικό πρόσημο για τη συνεισφορά του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στην διατήρηση και διάδοση της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού και για τη συμμετοχή του στην πολιτιστική δράση τα πόλης μας, αναφερόμενη συνοπτικά  στις ξεχωριστές και επιτυχημένες δράσεις της περασμένης χρονιάς. Κλείνοντας παρακίνησε όλη την οικογένεια του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών να συστρατεύσει τις δυνάμεις της για την επιτυχή έκβαση των στόχων και των δράσεων του 2023.

            Σημαντική στιγμή της εκδήλωσής ήταν και η αναγόρευση σε Αρωγά μέλη των χοροδιδασκάλων κ. Δημήτρη Ηλία και κ. Βασίλη Σταμόπουλου. Το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, με απόφασή του, προχώρησε για πρώτη φορά από την επανίδρυσή του το 1976 στην αναγόρευση αρωγών μελών, τιμώντας μάλιστα δύο άνδρες συνοδοιπόρους, που αποτελούν θεμέλιους λίθους για το οικοδόμημα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών και έχουν συνδέσει το όνομά τους με αυτό: τον κ. Δημήτρη Ηλία, το χοροδιδάσκαλο «που μας έμαθε να  χορεύουμε με την ψυχή μας» και τον κ. Βασίλη Σταμόπουλο, το χοροδιδάσκαλό που πέτυχε να «σμίγει παρέες σε χορούς κυκλωτικούς». Η αγάπη τους για την αυθεντική λαϊκή παράδοση, την πατρίδα μας και τον ελληνικό πολιτισμό και η αφοσίωσή τους στο εγχείρημα του Λυκείου των Ελληνίδων, έχουν αποτελέσει πυξίδα δημιουργίας στην μακρόχρονη πορεία μας.
Ταυτόχρονα, μέσα από την αγαστή συνεργασία τόσων ετών, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι κάθε άνδρας με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό δύναται και οφείλει να στηρίξει κάθε γυναίκα με όραμα. Τόσο ο κ. Δημήτρης Ηλίας όσο και ο κ. Βασίλης Σταμόπουλος, ανέδειξαν στον ευχαριστήριο χαιρετισμό τους αφενός τους ισχυρούς δεσμούς που τους συνδέουν με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών και αφετέρου τη σπουδαιότητα της λαϊκής μας παράδοσης και την αδιαμφισβήτητη σύνδεσή της με τον ελληνικό πολιτισμό.

Ενθουσιώδη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε και η ανάδειξη των τυχερών της ημέρας και της νέας χρονιάς! Tης φίλης και μαθήτριας του ΛτΕ που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας και το έργο λαϊκής τέχνης που αντιστοιχούσε σε αυτό, καθώς και των τυχερών που ανέδειξε η κληρωτίδα, που κέρδισαν εισιτήρια διαρκείας για τους αγώνες του «Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΑΙ» και εισιτήρια για Ιταλία με επιστροφή!!

Την εκδήλωση πλαισίωσε  ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής  αποτελούμενη από τους ταλαντούχους μουσικούς Γιάννη Οικονόμου (Βιολί), Βασίλη Παπαγεωργίου(Kλαρίνο), Λύσανδρο Παναγόπουλο (Λαούτο-Τραγούδι), Βασίλη Αδαμόπουλο (Κρουστά) και Μαρία Ξύγκα (Τραγούδι). Το παραδοσιακό γλέντι που στήθηκε κράτησε με αμείωτο κέφι μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, για να παραδώσει τη σκυτάλη σε ένα αυθεντικό πατρινό καρναβαλικό πάρτι!!!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την παρουσία τους στον πατέρα Βασίλειο Πατσό, εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Χρυσοστόμου,στην βουλευτή Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου,στον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης κ Τάκη Παπαδόπουλο, στην Εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Μαρία Γκάτη, στον Επίτιμο Πρόεδρο Αιμοδοσίας Καραμανδάνειου Νοσοκομείου κ. Λευτέρη Πολυκρέτη καθώς και στους εκπροσώπους από τον Σύλλογο «Φλόγα», τον «Μορφωτικό Σύλλογο Κυριών Πάτρας» και το «Χορευτικό Δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας».

Ευχαριστούμε επίσης θερμά για τα σημαντικά δώρα που προσέφεραν για την κλήρωση τον αθλητικό σύλλογο «Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΑΙ» και το ναυτιλιακό γραφείο «ROTASHIPPING Κ. ΚΟΥΖΙΟΣ - Π. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ Ο.Ε.»

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

 

Σε κλίμα συγκίνησης, αισιοδοξίας και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023  η κοπή πίτας του ΛτΕ Πατρών

Η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ υποδέχθηκαν τους τους συνεργάτες, τους μαθητές, τα μέλη, τους φίλους και τους υποστηρικτές του Λυκείου μας

Η πρόεδρος του ΛτΕ Πατρών με τις εκπροσώπους του συλλόγου ΦΛΟΓΑ κ. Σπυροπούλου Ράνια και κ. Γιαννοπούλου Χρυσάνθη και  μέλη του ΔΣ.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Βασίλη Σταμόπουλου σε Αρωγό μέλος

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Τζίμη Ηλία σε πρώτο αρωγό μέλος

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την παρουσία του στον πατέρα Βασίλειο Πατσό, εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Χρυσοστόμου

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την παρουσία τους στην βουλευτή Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου,στον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης κ Τάκη Παπαδόπουλο.

Με τις εκπροσώπους του Μορφωτικού Συλλόγου Κυριών Πάτρας κ. Παπαδοπούλου Βάσω και κ. Καραγιάννη Βούλα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε  ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής  αποτελούμενη από τους Γ. Οικονόμου , Β.Παπαγεωργίου, Μ. Ξύγκα, Λ.Παναγόπουλο,Β. Αδαμόπουλο.

Στιγμιότυπο από τον χορό. Το κέφι και ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλα σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Το φλουρί κέρδισε η μαθήτρια του ΛτΕ κ. Βασιλική Μπεϊνά.

Τυχεροί που ανέδειξε η κληρωτίδα κέρδισαν εισιτήρια διαρκείας για τους αγώνες του «Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΑΙ» και εισιτήρια για Ιταλία με επιστροφή

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους