Σε κλίμα συγκίνησης, ενθουσιασμού και ανάτασης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 7.00μμ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η επετειακή εκδήλωση των παιδικών χορευτικών ομάδων  του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών με τίτλο «Ήταν κάποτε που λες…».

   Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας τιμήσαμε τους ήρωες του 1821 και προσεγγίσαμε τους χορούς μας, με αφετηρία τους θρύλους και τις παραδόσεις του λαού μας για εκείνα τα χρόνια, σε κείμενα και ιδέα της Φιλολόγου κ.Μαρίνας Μπακανάκη – Ηλία. Η εξιστόρηση σημαντικών στιγμών του Αγώνα, πλαισιώθηκε με χορούς και τραγούδια, συνδεόμενα με την κλεφτουριά και με στιγμές ηρωισμού και αυτοθυσίας της περιόδου της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης από όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας ότι με το χορό και το τραγούδι αναβιώνουμε την πολυκύμαντη ιστορία μας.

   Τα παιδιά μας σε ρόλο πρωταγωνιστικό, χόρεψαν και τραγούδησαν με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια, συναισθανόμενα τον πόνο της σκλαβιάς και τη φλόγα του Αγώνα για την ελευθερία. Απέκτησαν έτσι μια ακόμη σημαντική εμπειρία, επωφελούμενα από την απόκτηση γνώσεων, τη δημιουργική και καλλιτεχνική έκφραση, την ομαδική δουλειά και το θερμό χειροκρότημα που τους επεφύλαξε το ένθερμο και υποστηρικτικό κοινό. 

   Η απόδοσή τους ήταν το αποτέλεσμα συστηματικής προετοιμασίας και αγαστής συνεργασίας μαθητών, δασκάλων, γονέων και κηδεμόνων, που συντονίστηκε άρτια από την Εφορεία Εθνικών Χορών, ενώ την εμφάνισή τους επιμελήθηκε η Εφορεία Εθνικών Ενδυμασιών.

   Η Πρόεδρος και το ΔΣ του ΛτΕ Πατρών εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία και την απήχηση της εκδήλωσης και ευχαριστούν θερμά: τη Φιλόλογο κ. Μαρίνα Μπακανάκη – Ηλία, για την ιδέα, την επιμέλεια κειμένων και τη συνεχή υποστήριξη, όλους τους συντελεστές, τους αφοσιωμένους συνεργάτες και τους δασκάλους μας για τη δουλειά, το μεράκι τους και τον προσωπικό τους χρόνο, τα αγαπημένα μας παιδιά για την προσπάθεια και τον ενθουσιασμό τους, τους αξιέπαινους γονείς τους για τη συνεργασία. Ευχαριστούμε επίσης το 16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών «Κωστής Παλαμάς» και τον παιδικό σταθμό «Πελαργός» για τη συνδρομή τους στη διαμόρφωση της σκηνής.

   Θα είμαστε πάντα παρόντες, αποδεικνύοντας ότι στο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών δίνουμε μέλλον στο παρελθόν!

Η Πρόεδρος του ΛτΕ Κατερίνα Πολυκρέτη άνοιξε αυτή την όμορφη βραδιά

Οι λιλιπούτειοι χορευτές του ΛτΕ κέρδισαν τις εντυπώσεις

Τα παιδιά  σε ρόλο πρωταγωνιστικό, χόρεψαν και τραγούδησαν με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια, συναισθανόμενα τον πόνο της σκλαβιάς και τη φλόγα του Αγώνα για την ελευθερία.

Η εξιστόρηση σημαντικών στιγμών του Αγώνα, πλαισιώθηκε με χορούς και τραγούδια.

Χορούς και τραγούδια, συνδεόμενα με την κλεφτουριά και με στιγμές ηρωισμού και αυτοθυσίας της περιόδου της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης

Η Μαρίνα Μπακανάκη μαζί με τον μικρό Χρήστο Θωμά

Η επετειακή εκδήλωση των παιδικών χορευτικών ομάδων  του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών με τίτλο «Ήταν κάποτε που λες…»

Τα παιδιά απέκτησαν έτσι μια ακόμη σημαντική εμπειρία, επωφελούμενα από την απόκτηση γνώσεων, τη δημιουργική και καλλιτεχνική έκφραση, την ομαδική δουλειά

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 7.00μμ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η επετειακή εκδήλωση του ΛτΕ

Ο  Χρήστος Θωμάς στο ρόλο του μικρού Χρήστου.

Από αριστερά, Ν. Μπονάτσου, Ά. Σέντας, Ειρ. Σαρκάβελλα, Κ. Πολυκρέτη, Ε. Σπηλιωτοπούλου, Μ. Μπακανάκη, Κ. Διαμαντοπούλου, Β. Πολυχρονοπούλου, Έ. Σπυροπούλου

 

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους