Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως κυρίας Παναγιώτας Π. Λάμπρη  «Η Μνήμη της Γεύσης» στο  χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

Το  απόγευμα του Σαββάτου  4 Νοεμβρίου 2023 παλαιότεροι και καινούργιοι φίλοι του Λυκείου μας, μαθητές/τριες των τμημάτων ενηλίκων αλλά και πολλά μέλη παρακολουθήσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση του εξαιρετικού αυτού βιβλίου μέσα στο οποίο, η συγγραφέας παραθέτει συνταγές της ιδιαίτερης πατρίδας της ,της Ηπείρου. Τις  συσχετίζει, δε, με παρόμοιες του παρελθόντος(ακόμα και από τα ελληνιστικά χρόνια)αλλά και σύγχρονές μας.

Η ίδια η συγγραφέας έθεσε το ερώτημα : « {…} σε μια εποχή που η τηλεόραση βρίθει από εκπομπές μαγειρικής, άλλες εκπομπές έχουν ανάλογες θεματικές ενότητες, τα βιβλιοπωλεία προσφέρουν αφθονία βιβλίων με σχετικό περιεχόμενο, ενώ στο διαδίκτυο ο καθένας μπορεί ν’ αναζητήσει μαγειρέματα απ’ όλο τον κόσμο, προκύπτει, ίσως, το ερώτημα τι νόημα έχει ένα βιβλίο σαν το δικό μου; {…}».

Και μας απάντησε {…}  με ενδιαφέρουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου, καθώς είναι αυτά που κυρίως ορίζουν την ταυτότητά του. Πόσο μάλλον, που δοκιμάζονται στην εποχή μας, η οποία αρέσκεται στη μαζοποίηση και συχνά υποτιμά το τοπικό χρώμα, το οποίο, όμως, δίνει προστιθέμενη αξία σε πολλές εκφάνσεις του κοινωνικού βίου.»

Για το βιβλίο μίλησε η πατρινή λογοτέχνης κυρία Παναγιώτα Σμυρλή, ενώ οι ερωτήσεις  που ακολούθησαν οδήγησαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

‘Ήταν τιμή μας που φιλοξενήσαμε  μια τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση και επιφυλασσόμαστε για τις αντίστοιχες επόμενες.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την κυρία Παναγιώτα Π. Λάμπρη για την ευγενική   παραχώρηση των εσόδων από την πώληση των βιβλίων της εκείνο το απόγευμα  υπέρ των σκοπών του Λυκείου.

«Στο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών δίνουμε μέλλον στο παρελθόν»


 

 

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους