Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην όμορφη Ιταλία μετά από επίσημη πρόσκληση της Επίτιμης Προξένου της Ελλάδας στο Μπρίντεζι κυρίας Αντονέλλα Μαστροπάολο. Η πρόσκληση αφορούσε σε εμφανίσεις του Λυκείου μας σε εκδηλώσεις της 37ης Διεθνούς Regatta Brindesi-Corfu. Η συγκεκριμένη Regatta θεωρείται μεταξύ των σημαντικότερων αγώνων που πραγματοποιούνται στη Μεσόγειο και για μια ακόμα φορά, έτσι και φέτος συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά και κοινού που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις της.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών πραγματοποίησε μια εξαιρετική-κατά γενική ομολογία- χορευτική παράσταση στο Castello Svevο (Αρχηγείο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού)στην οποία εκτός από Ιταλούς πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους παραβρέθηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία κυρία Ελένη Σουρανή. Ακόμα, στην επίσημη παρουσίαση της Regatta στην ιστορική «Σκάλα του Βιργιλίου»( στην αντίστοιχη θέση των τερματικών στηλών της αρχαίας ρωμαϊκής Αππίας Οδού) η ομάδα του Λυκείου μας παρουσίασε ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές από την πλούσια Ιματιοθήκη του.

Μαζί με το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών ταξίδεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαίας κύριος Χαράλαμπος Μπονάνος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία στάθηκε αρωγός της συμμετοχής μας στην συγκεκριμένη Regatta.Τέλος, μέρος των εκδηλώσεων καλύφθηκε από το Ionian Channel.

Ιδιαίτερα σπουδαίο για εμάς στο Λύκειο είναι η χαρά με την οποία έζησε όλη η ομάδα μας την εμπειρία αυτού του ταξιδιού. Τους ευχαριστούμε θερμά για την σπουδαία εκπροσώπηση του Λυκείου μας.

 

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους