Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το φετινό «Κελάρι της Γιαγιάς», αφιερωμένο στη «Μικρασιάτισσα Γιαγιά», που άνοιξε τις πύλες του την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 από τις 10:30 π.μ. έως και τις 6:30 μ.μ. στο φιλόξενο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, για να υποδεχθεί τους πιστούς φίλους του που μας τίμησαν με την παρουσία τους για άλλη μια χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονικότητα της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης.

   Γεύσεις και αρώματα της παραδοσιακής μικρασιάτικης και ελληνικής γαστρονομίας, αλλά και εικόνες και μοτίβα της μικρασιάτικης λαϊκής τέχνης, κατέκλυσαν την χριστουγεννιάτικα στολισμένη κεντρική αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, προσφέροντας στους επισκέπτες μας μια απολαυστική Κυριακή. Ζυμωτό ψωμί, πίτες, τραχανάδες, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, ροξάκια, μπακλαβάδες, καλίσι, σαραγλί, ραβανί, σεκέρ παρέ, λικέρ, χειροποίητα κεντήματα με μοτίβα της μικρασιάτικης κεντητικής τέχνης, πέτρες ζωγραφισμένες με θέματα της ελληνικής υφαντικής και της ελληνικής φύσης, χειροποίητες διακοσμητικές δημιουργίες εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και χειροποίητα καλλυντικά, καθώς και οι χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των μικρών μαθητών των εικαστικών τμημάτων, ανέδειξαν σε όλους μας την αξία της αυθεντικής χειροποίητης δημιουργίας, που συνδυάζει αρμονικά τα αγνά υλικά της ελληνικής φύσης με τη φαντασία, το μεράκι και την επιδεξιότητα της κάθε νοικοκυράς.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλες τις φίλες και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών που από καιρό προετοιμάζονται για το Κελάρι μας! Ευχαριστούμε και όλους όσους μας επισκεφθήκατε και φέτος και μας στηρίζετε σε κάθε μας δράση!

Και του χρόνου!

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους