Από την Πέμπτη 15/9/2022 ως και την Κυριακή 18/9/2022 η Πρόεδρος κυρία Κατερίνα Πολυκρέτη καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών βρέθηκαν στην Καλαμάτα για την διεξαγωγή του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Λυκείου των Ελληνίδων, με τίτλο «Ελληνικότητα και Ρωμιοσύνη: Η μακρά διαμόρφωση της νεοελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας μέσα από τη σύγκρουση δύο οραμάτων», που διοργάνωσε το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με αδιαμφισβήτητη επιτυχία, τόσο λόγω του εξαιρετικού επιστημονικού περιεχόμενού του και των ποικίλων εκδηλώσεων και ξεναγήσεων που το πλαισίωσαν, όσο και λόγω του ενθουσιασμού όλων των συμμετεχόντων μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγειονομικής κρίσης.

Τα Πανελλήνια Συνέδρια του Λυκείου των Ελληνίδων πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επιστημονική ενημέρωση των συνέδρων, σύσφιξη των σχέσεων των Λυκείων, ανταλλαγή γνώσης, προβληματισμών και ιδεών για μεγαλύτερη πρόοδο και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Καλύπτουν μία ευρεία θεματική σχετική με τον πολιτισμό μας και συγκεντρώνουν ένα μεγάλο αριθμό συνέδρων από όλα τα παραρτήματα και τα γραφεία του Λυκείου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αναδεικνύονται έτσι ως μια πρωτότυπη διαδικασία στον τομέα των φορέων διαφύλαξης και διάδοσης του λαϊκού πολιτισμού μας.

Μετά από  απόφαση όλων των Προέδρων των Λυκείων των Ελληνίδων που βρίσκονταν στο Συνέδριο και μελέτη των φακέλων των υποψηφιοτήτων το επόμενο συνέδριο θα διεξαχθεί το 2024 στην Καβάλα.

#lepatras #20thnationalconference #lykeionellinidonkalamatas #lykeiontonellinidon #kalamata #messinia

 

 

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους