Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και στην Πάτρα του «Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου» και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 Χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη, με τη φιλική συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, θα παρουσιάσει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 8μμ στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών την παιδική επετειακή παράσταση «Οδύσσεια’22…..Στους δρόμους της Ανατολής και στων Πατρών τα μέρη...», που αποτελεί ένα αφιέρωμα στον Ελληνισμό της Μικρασίας και στη δοκιμασία του ξεριζωμού και της προσφυγιάς. Στο πλαίσιο της παράστασης ο παραδοσιακός χορός και το θέατρο σκιών, δύο διαχρονικές και ανθεκτικές εκδηλώσεις της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, συναντιούνται επί σκηνής, για να επικοινωνήσουν στους μικρούς μας φίλους, με συμβολισμούς και φαντασία, ένα οδυνηρό κεφάλαιο της ιστορίας του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας, αλλά και την πίστη για τη συνάντηση με την Ιθάκη που πάντα ξεπροβάλλει στον ορίζοντα.

Το «Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου» θα φιλοξενηθεί φέτος στο Καστελλόριζο, την Πάτρα και την Αθήνα. Η διεξαγωγή μέρους του φεστιβάλ στην πόλη μας γίνεται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, με ενεργή συμμετοχή του Τμήματος Μαθηματικών. Το λογότυπό του φέτος είναι  ένας γρίφος με την μορφή του Καραγκιόζη προς τιμήν του πατρινού Καραγκιοζοπαίχτη Δημήτρη Σαρδούνου (1859 – 1912), ο οποίος θεωρείται ο «εφευρέτης »του Καραγκιόζη (δείτε αναλυτικά σε  https://kastellorizofestival.com/2022/kel/https://pelop.gr/patra-festival-grifon-sta-palaia-sfageia-stis-21-23-oktovriou/)

Ευχαριστούμε θερμά το «Φεστιβάλ Γρίφων» για την πρόσκληση και την ευκαιρία που δίνει στα παιδιά μας να παρουσιάσουν την πρωτότυπη και επιτυχημένη παράστασή τους, μαζί με τον αγαπητό Χρήστο Καλπουζάνη, να τιμήσουν το συντοπίτη τους και την πόλη τους και να βιώσουν την επιστήμη ως μια συναρπαστική εμπειρία.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Δείτε του συμμετέχοντες εδώ.

Δείτε για τη φιλική συμμετοχή των μικρών μαθητών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο Θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη εδώ.

Σας περιμένουμε!

 

 

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους