Με μια ιδιαίτερη παράσταση, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, που συνδυάζει το θέατρο σκιών με τον παραδοσιακό χορό θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων  Πατρών.  

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και ώρα 8:30μμ (20:30) στο Κάστρο του Ρίου γνωστό και ως «Καστέλι του Μωριά» οι μικροί μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών και το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη θα παρουσιάσουν την επετειακή παράσταση «Οδύσσεια ’22…..Στους δρόμους της Ανατολής και στων Πατρών τα μέρη...», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 Χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Ελληνισμό της Μικρασίας και στη δοκιμασία του ξεριζωμού και της προσφυγιάς. Πίσω από τα φώτα του μπερντέ,  Σμυρνιοί, Κωνσταντινοπολίτες, Πόντιοι και Καππαδόκες, εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να ζήσουν τη δική τους Οδύσσεια για να βρουν καταφύγιο σε μια νέα πατρίδα. Κρύβουν στις αποσκευές τους και στην καρδιά τους την ιστορία και τον πολιτισμό τους, τις χαρές και τις λύπες τους, την απογοήτευση και την ελπίδα. Υλικά πολύτιμα, με τα οποία θα θεμελιώσουν τη ζωή τους σε μια νέα πόλη, που θα γίνει  για αυτούς η ομηρική Ιθάκη, χωρίς να ξεχνούν ποτέ την πατρίδα που άφησαν για πάντα. Συντροφιά τους θα έχουν και τους μικρούς μας χορευτές, που θα τους βοηθήσουν να διασώσουν τους χορούς και τα τραγούδια τους, για όταν η ζωή θα νικήσει και η χαρά θα ξανάρθει.

Επιδίωξή μας είναι ο παραδοσιακός χορός και το θέατρο σκιών, δύο διαχρονικές και  ανθεκτικές εκδηλώσεις της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, να συναντηθούν επί σκηνής, για να επικοινωνήσουν στους μικρούς μας φίλους, με συμβολισμούς και φαντασία, ένα οδυνηρό κεφάλαιο της ιστορίας του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας, χωρίς να χάσουν την πίστη τους για τη συνάντηση με την Ιθάκη που πάντα ξεπροβάλλει στον ορίζοντα.

Με μεγάλη ανυπομονησία, μικροί και μεγάλοι, περιμένουμε αυτή τη συνεργασία, που αποτελεί και για τον αγαπητό Χρήστο Καλπουζάνη και το θέατρό του την έναρξη μιας περιοδείας, με πολλούς σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου είναι χορηγία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας

"Είσοδος ελεύθερη με κράτηση στο σύνδεσμο: https://khost.gr/lep "

  

 

 

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους