Ο CIOFF® (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts) είναι Διεθνής Μη Κυβερνητικό, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, επίσημος Εταίρος της UNESCO και ανήκει στην Επιτροπή για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

   Ιδρύθηκε το 1970, στην πόλη Confolens της Γαλλίας με ιδρυτή τον Henri Coursaget και το χρέος του είναι η διασφάλιση, προώθηση και διάχυση του παραδοσιακού πολιτισμού και της λαογραφίας, μέσα από την διοργάνωση διεθνών festival.

   Στα διεθνή festival CIOFF® οι συμμετέχοντες χορευτές, μουσικοί, εθελοντές, χειροτέχνες και το κοινό, συναντιούνται και ανταλλάσσουν εμπειρίες με πολιτιστικές αξίες και έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν της πολιτιστική ποικιλομορφία. Διαπιστώνουν ομοιότητες στις πολιτιστικές πρακτικές των λαών, μεταδίδουν και δέχονται διαφορετικές πολιτιστικές αντιλήψεις και ήθη. Όλοι, με την κοινή τους παρουσία σε ένα festival CIOFF®, συμβάλουν στον βασικό στόχο του Οργανισμού και της UNESCO, που είναι η εμπέδωση της ειρηνικής και φιλικής συνύπαρξης μεταξύ των Λαών.  

   Έχει μέλη σε 102 χώρες στον κόσμο, με Εθνικά Τμήματα (National Sections - full members), Συνδεδεμένα Μέλη  (Associated Members), Μέλη Εταίρους  (Partner Members) και Αντεπιστέλλοντα Μέλη (Corresponding Members).

   Τα Εθνικά Τμήματα που λειτουργούν σε κάθε χώρα, έχουν μέλη τους πολιτιστικούς φορείς, οργανισμούς, συλλόγους, festival, μουσικούς, χορωδίες αλλά και φυσικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται για την παράδοση, την λαογραφία, τα ήθη και έθιμα και την πολιτιστική κληρονομιά.

 

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους