Οι παιδικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών αποχαιρέτησαν, για το καλοκαίρι, τους γονείς και τους φίλους τους χορεύοντας και τραγουδώντας σε μια πολύ κεφάτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, τη Πέμπτη 13 Ιουνίου, στο Θεατράκι της Μαρίνας Πατρών, μια μόλις ανάσα από τη θάλασσα.

   Για μια και μισή περίπου ώρα, τα μουσικά ακούσματα, οι ξεχωριστές ελληνικές φορεσιές, οι ιδιαίτεροι χοροί, τα χαρούμενα παιδικά πρόσωπα εναλλάσσονταν, προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί μας το απόγευμα της Πέμπτης. Τα χαμόγελα ικανοποίησης και υπερηφάνειας των παιδιών μας εξαπλώνονταν στο χώρο, δημιουργώντας μια πολύ ζεστή – όχι από την υψηλή θερμοκρασία αλλά από την αγάπη τους για την παράδοση - ατμόσφαιρα στους παρευρισκόμενους.

   Οι παιδικές ομάδες ‘έσυραν’ με αστείρευτο κέφι τους χορούς που είχαν διδαχθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πράγματι ήταν αρκετοί  αφού τα παιδιά ταξίδεψαν το κοινό από τον ένα άκρο της χώρας μας στο άλλο, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο θέαμα. Η Πρόεδρος κα Μαριζάν Μόρφυ-Καρατζά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών έδωσαν το παρόν που μαζί με το κοινό καταχειροκρότησαν τους μικρούς συνεχιστές της ελληνικής μας παράδοσης.

    Η διδασκαλία των ελληνικών παραδοσιακών χορών στα παιδικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων κατά το τρέχον σχολικό έτος έγινε από τις Μαρίζα Σμάνη, Γκέλυ Κουσκουρή, Χαρά Κωνταντινοπούλου, Ιωάννα Κουσκουρή, Σωτηρία Μπαρδάκη, Κατερίνα Σμάνη και Ειρήνη Σιμώνη.
 
   Η εκδήλωση έκλεισε με όλους του λαμπερούς μαθητές επί σκηνής, παραλαμβάνοντας τα αναμνηστικά τους δωράκια και ανταλλάσοντας δροσερές ευχές για το καλοκαίρι. Η συνάντηση με τη παράδοση ανανεώνεται τον ερχόμενο Οκτώβρη στο γνωστό χοροστάσι… στο Λύκειο Ελληνίδων Πατρών.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους !!!
 
 

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους