Οι Ελληνικές μελωδίες ταξίδεψαν στο εξωτερικό, στη γειτονική μας Ιταλία, επιβεβαιώνοντας ότι η μουσική περνάει πιο εύκολα τα σύνορα από ότι οι άνθρωποι … .

   Η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών, αποτελούμενη από 25 άτομα και συνοδευόμενη από μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, από τον ακούραστο δάσκαλό του Δημήτρη (Τζίμη) Ηλία καθώς και από τον βοηθό του δασκάλου Βασίλη Σταμόπουλο συμμετείχαν στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας από τις 23 έως και τις 26 Μαΐου του 2013.

   Μεγάλη τιμή για την ελληνική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών που τη Παρασκευή 24 Μαΐου, στη ‘Piazzale John Fitzgerald Kennedy’ του Ρίμινι, πρόβαλε τους ιδιαίτερους ελληνικούς χορούς  από τη Μακεδονία, τη γεμάτη αρμονία ελληνική νησιώτικη μουσική και τις μοναδικές ενδυμασίες του τόπου μας, καταχειροκροτούμενη από το κοινό και τους διοργανωτές του Φεστιβάλ. Το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών επάξια εκπροσώπησε τη χώρα μας προβάλλοντας το εθνικό μας πλούτο ανάμεσα σε πληθώρα χωρών όπως τη Σλοβενία, τη Πολωνία, την Ουκρανία, τη Σερβία, τη Βοσνία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Λιθουανία, τη Τουρκία, την Βουλγαρία, την Ουγγαρία…

   Το ταξίδι του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών είχε διπλή διάσταση. Πέρα από τη συμμετοχή του στο Χορευτικό Φεστιβάλ, το Λύκειο θέλησε να τιμήσει και τους ήρωες του 44’ αφού το Ρίμινι συνδέεται με την ιστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά των Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Επισκέφτηκε λοιπόν  το ‘Κοιμητήριο του Coriano’ καταθέτοντας με μεγάλη συγκίνηση, στεφάνι, τιμώντας τους  Έλληνες ήρωες του ‘44. Η ομάδα του Λυκείου ένιωσε, τόσο έντονα, την Ελληνική λεβεντιά των ενόπλων δυνάμεων σαν ο χρόνος να είχε γυρίσει πίσω… σαν να ήταν τότε το ’44.

   Οι χορευτές του Λυκείου αφού εντυπωσίασαν το κοινό τους με τη παρέλαση και τη χορευτική τους παράσταση, είχαν την ευκαιρία στον ελεύθερο χρόνο τους να επισκεφτούν γειτονικά και δημοφιλή μέρη, λίγα χιλιόμετρα μόνο μακριά από το Ρίμινι, όπως την αρχοντική πόλη της Μπολόνια και το πανέμορφο ανεξάρτητο κρατίδιο του Σαν Μαρίνο.

   Το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών επαγρυπνά και προετοιμάζεται για την επόμενη εξόρμησή του σε χώρες του εξωτερικού όπου με την ίδια λεβεντιά και χάρη θα αποδώσει ελληνικά δημοτικά παραδοσιακά μοτίβα από διάφορα διαμερίσματα της χώρας μας.

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους