Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 η Πρόεδρος και το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών υποδέχτηκαν μέλη και μαθήτριες της χορευτικής ομάδας της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας Πάτρας (https://giriatriki.org.gr/etaireia/).

 Αφορμή ήταν η ολοκλήρωση των μαθημάτων του τμήματος διδασκαλίας παραδοσιακού χορού της Γηριατρικής, με υπεύθυνη διδασκαλίας την κυρία Βένια Πολυχρονοπούλου, η οποία είναι μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών. Μετά από πρόσκληση του Λυκείου μας η χορευτική ομάδα της Γηριατρικής πραγματοποίησε το τελευταίο της μάθημα στο φιλόξενο χώρο μας, στον οποίο στη συνέχεια ξεναγήθηκε. Ακολούθησε παρουσίαση της Ιματιοθήκης και απογευματινό κέρασμα.

 Κοινή διαπίστωση όλων πως η ενασχόληση με τον ελληνικό παραδοσιακό χορό δεν έχει όριο ηλικίας. Τα άτομα της τρίτης αλλά ακόμα και της τέταρτης ηλικίας ανταποκρίνονται με επιτυχία σε όλα τα επίπεδα και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι όταν η ψυχή επιθυμεί το σώμα με χαρά ακολουθεί. Ο ελληνικός παραδοσιακός χορός ευεργετεί αναζωογονώντας, ελευθερώνοντας και δυναμώνοντας νου και σώμα. Είναι, δε, πάντα ανοικτός και περιμένει τα χέρια να πιαστούν!

 Ευχαριστούμε θερμά το ΔΣ της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας της Πάτρας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Γενική Γραμματέα κα. Ιωάννα Παπαρώδη, την Ειδική Γραμματέα κα Χριστίνα-Παναγιώτα Κουτσούρη και το μέλος κα Ιωάννα Θεοδωροπούλου που μας τίμησαν με την παρουσία και την συντροφιά τους.

#ΛύκειονΤωνΕλληνίδων #ΛύκειονΤωνΕλληνίδωνΠατρών #LyceumOfHellenicWomenOfPatras #LyceumOfHellenicWomen #lepatras #lep #lepatras2021_2025 #greektraditionaldance

 

 

Επικοινωνία

               

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
     (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
      Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Τηλέφωνο/Φαξ: +302610220531
E-mail: lepatras@otenet.gr

Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο: 10:00-12:00 και 17:00-21:00

Σάρωσε Εδώ

 

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε καταχωρώντας το e-mail σας

Το Λύκειον των Ελληνίδων στις 5 Ηπείρους