Νέα > Το Λ.Ε.Π. πρόσφερε «ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΙΣ»

    Την Πέμπτη 12 Ιουλίου στο κατάμεστο ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ βιώσαμε την σημασία του … να’ σαι ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Και αυτό γιατί μέσα στο μεγάλο χωνευτήρι του κόσμου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ μουσική επηρέασε και επηρεάστηκε, εμπλουτίστηκε και έμεινε αληθινή ταξίδεψε μέχρι την Αμερική και γύρισε πίσω κοσμοπολίτικη και γνήσια.

    Και ο ξενιτεμένος Έλληνας, ο ταξιδευτής, ο διωγμένος, ο πρόσφυγας για μια ακόμα φορά όρθωσε το ανάστημα του στην μοίρα του ! Δεν φοβήθηκε, πικράθηκε και τραγούδησε δεν απελπίστηκε χόρεψε την λεβεντιά του, δεν λύγισε έπαιξε τον σκοπό της μακρινής του πατρίδας και παρηγορήθηκε.

    Την Πέμπτη το βράδυ την σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου διάβηκε ο Οδυσσέας, ο Κατσαρός, η Μαρίκα από τα Ταταύλα, ο Ζορμπάς. Διάβηκε ο παππούς, ο πατέρας, η Σμυρνιά γιαγιά, η Ελληνοαμερικάνα θεία. Τι κι’ αν δεν χόρεψαν τσάμικο, ζωναράδικο, πεντοζάλι, τι κι’ αν δεν φόρεσαν φουστανέλλα και βράκα. Τα μάτια γέμισαν μακρινές εικόνες το μυαλό μας γνώσεις και πληροφορίες και η ψυχή μας υπερηφάνεια και νοσταλγία.

    Ευχαριστούμε θερμά τον ΛΑΜΠΡΟ ΛΙΑΒΑ και τους ΤΑΚΙΜ που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν δίνοντας μας «ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΙΣ» για μια μοναδική παράσταση στην Πάτρα και όλους εσάς που μας συντροφέψατε σ’ αυτό το ταξίδι.