Νέα > ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Ζωγραφίζουμε τα λαϊκά όργανα, τους οργανοπαίχτες και τα πανηγύρια

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιεί το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» σε συνεργασία με τα Παραρτήματα του Λυκείου των Ελληνίδων στην Πελοπόννησο, προτείνεται στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η δημιουργία από τους μαθητές εικαστικών έργων με θέμα τα λαϊκά μουσικά όργανα, τους οργανοπαίκτες και τα πανηγύρια. Τα έργα μπορεί να είναι ζωγραφικοί πίνακες αλλά και τρισδιάστατες κατασκευές με κάθε είδους υλικά.

1. Ο διαγωνισμός αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

2. Η συμμετοχή των παιδιών είναι προαιρετική.

3. Το κάθε έργο θα φέρει στο πίσω μέρος του το όνομα του μαθητή, το σχολείο και την τάξη.

4. Το κάθε σχολείο θα επιλέξει και θα παραδώσει έως 30 έργα μαθητών.

5. Η παράδοση των έργων θα γίνει με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στο κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας, Σατωβριάνδου 32, Πάτρα 26223 (απόγευμα 18:00-20:00) σε φάκελο με τα στοιχεία και το τηλέφωνο του κάθε σχολείου, σε συνεννόηση με τη γραμματεία του Λυκείου, τηλ. 2610220531.

6. Όλο το υλικό και από τις 7 πόλεις της Πελοποννήσου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Καλαμάτα, Πάτρα, Πύργος, Σπάρτη, Τρίπολη, Άργος και Κιάτο) θα ψηφιοποιηθεί από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και θα αποσταλεί σε ψηφιακή μορφή στα σχολεία που πήραν μέρος.

7. Μια αντιπροσωπευτική επιλογή από τα έργα που θα διακριθούν (μετά από κρίση από ειδική επιτροπή) θα εκτεθούν στην Καλαμάτα και στην Αθήνα, σε ειδική έκθεση με θέμα: «Τα παιδιά της Πελοποννήσου ζωγραφίζουν τα λαϊκά μουσικά όργανα και τους οργανοπαίκτες».