Νέα > Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και η συμμετοχή στην 1η Λαογραφική Συνάντηση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

   Την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 8:30μμ, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, η 1η Λαογραφική Συνάντηση των μελών και μαθητών του ΛτΕ Πατρών και του Λαογράφου Θάνου Κώτση.

    Στην πρώτη συνάντηση, συζητήθηκαν θεωρητικά και εννοιολογικά ζητήματα για τον λαϊκό πολιτισμό. Σε διάλογο με τους συμμετέχοντες, ορίστηκαν έννοιες όπως "παράδοση", "φολκλόρ", "παραδοσιακή κοινωνία", "δημοτικό τραγούδι" μέσα απ' την προβολή πρωτογενούς οπτικοακουστικού υλικού, από έρευνα του εισηγητή στην περιοχή των Τρικάλων. Στη συνέχεια έγινε μια πρώτη αναφορά στα διαβατήρια έθιμα και τις υπερφυσικές αφηγήσεις του Δωδεκαημέρου, με προβολή συνεντεύξεων από κατοίκους του Λιόπρασσου Τρικάλων, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του ερμηνευτικού και θεωρητικού πλαισίου τους, απ’ τον εισηγητή. Έτσι λοιπόν οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παράγουν και οι ίδιοι γνώση, μέσα απ’ την επαφή τους με πρωτογενές οπτικοακουστικό υλικό αφηγήσεων, μαρτυριών αλλά και μουσικοχορευτικών καταγραφών.

    Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα πραγματοποιήσει από την νέα χρονιά και άλλες Λαογραφικές Συναντήσεις με τον Θάνο Κώτση οι οποίες και θα ανακοινωθούν στη σελίδα μας στο Διαδίκτυο και στο Κοινωνικό Δίκτυο.

Θα χαρούμε να σας έχουμε στην παρέα μας.