Νέα > Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών γίνεται βιολί και διηγείται!!!

   Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών εμπνευσμένο από το βραβευμένο με κρατικό βραβείο «Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων 2014», βιβλίο της μουσικοπαιδαγωγού και συγγραφέως Νάνσης Τουμπακάρη «Ένα βιολί διηγείται!» ετοιμάζει την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. μια ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράσταση με πρωταγωνιστές τα μουσικά όργανα και τους μαθητές των παιδικών ομάδων του στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών «Απόλλων». Ο τίτλος αυτού του ταξιδιού  στην παράδοση δεν μπορεί να είναι άλλος από το «Ένα βιολί διηγείται!»

   Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών, με οδηγό την λαϊκή μουσική μας παράδοση, που μέσα από το συνταίριασμα λόγου, μελωδίας και κίνησης και συνάμα μέσα από το συνδυασμό εθίμων και τελετουργιών παρμένων από τον κύκλο των εποχών του χρόνου και της ζωής του ανθρώπου, επιθυμεί να κάνει μια γνωριμία των παιδιών και των νέων με την παραδοσιακή μουσική!

    Όλα θα ξεκινήσουν από μια βιτρίνα, ενός ιστορικού βιολίου, μέσα σε ένα μοναδικό Μουσείο... το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβου Ανωγειανάκη»!

   Η συγγραφέας του βιβλίου Νάνση Τουμπακάρη, ο Καθηγητής Εθνομουσικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη κ Λάμπρος Λιάβας θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

 Σημειώστε την ημερομηνία στην ατζέντα σας και ελάτε να περιηγηθούμε στον τόπο, στο χρόνο, στην ιστορία και στον πλούτο της παράδοσής μας...