Νέα > ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Πάτρα 2, 3, 4 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΦΟΙΒΟΣ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗΣ»
σε συνεργασία με τα Παραρτήματα του «ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ» στην Πελοπόννησο
διοργανώνουν
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Πάτρα  2, 3, 4 Δεκεμβρίου 2016

 
-    Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Πατρών του καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα και της μουσικοπαιδαγωγού Νάνσης Τουμπακάρη. Ομιλία στα παιδιά για τη σημασία της ελληνικής μουσικής παράδοσης και αναζήτηση με τον διευθυντή και τους καθηγητές κοινών δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος. (Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2016, 11:00 με 13:00)

-    Επιμελητήριο Αχαΐας: Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνση Τουμπακάρη, για τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας και τους καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το σεμινάριο, με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στην ελληνική μουσική παράδοση και τα λαϊκά όργανα, βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο «Ένα βιολί διηγείται» (Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 14:30-16:30)

-    Επιμελητήριο Αχαϊας: Συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ). (Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 18:00-20:00)

-    Επιμελητήριο Αχαΐας: Ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο με τον καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρο Λιάβα, με θέμα «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική» (το πρωί) και «Εισαγωγή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική» (το απόγευμα). (Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 10:30-13:30 και 17:00-20:00)

-    Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών: Μουσική τιμητική εκδήλωση όπου θα βραβευτούν με ειδικό δίπλωμα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και το Λύκειο των Ελληνίδων οι παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί οργανοπαίκτες. και οι ερευνητές της λαογραφίας της περιοχής. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου και μελών των Κ.Α.Π.Η. (Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 11:00-13:00).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στην διεύθυνση: http://www.lepatras.gr/view.php?artid=678
Ή επικοινωνήστε με την γραμματεία του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο τηλέφωνο: 2610 220531.