Νέα > Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στην 2η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Activewomen- Δραστήριες Γυναίκες - Πάτρα 2016

Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στην 2η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Activewomen- Δραστήριες Γυναίκες - Πάτρα 2016 με θέμα: «Επικοινωνώ- Συμμετέχω- Προσφέρω» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 από τις 5:30μμ έως 10 μμ στο Ξενοδοχείο «Αστήρ».

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες, επιχειρηματίες, στελέχη,  επιστήμονες και γενικά στις γυναίκες, απ’ όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, οι οποίες καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας, κρατούν ζωντανή την πραγματική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Η δεύτερη κατά σειρά αυτή Συνάντηση Γυναικών θα έχει κεντρικό θεματικό άξονα: «Κοινωνική ευθύνη -Αλληλεγγύη- Εθελοντική προσφορά» και στοχεύει  πάνω απ’  όλα στον παράγοντα άνθρωπο, δηλαδή στην αλληλογνωριμία και προσέγγιση για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε σημαντικά επαγγελματικά αλλά και ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα.

Φιλοδοξεί επίσης να καθιερωθεί ως ετήσιος περιφερειακός θεσμός στο είδος του με σημείο αναφοράς την Πάτρα. Σε κάθε περίπτωση η Συνάντηση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών με την επεξεργασία παρεμβάσεων, στην δημιουργία και ανάδειξη νέων συλλογικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων, με την διεύρυνση και αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο.

Επισημαίνεται ότι η Συνάντηση θα συνοδευτεί,  με ειδικό αφιέρωμα, της έκδοσης Δυτικός ¶ξονας, πολυσέλιδης και αναβαθμισμένης, στην οποία θα περιλαμβάνονται αναλυτικό φωτορεπορτάζ για τις εργασίες και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Κατά την διάρκεια της 2ης Διαπεριφερειακής Συνάντησης Γυναικών Επιχειρηματιών – Στελεχών Επιχειρήσεων  και Επιστημόνων, θα λειτουργήσει παραπλεύρως Έκθεση ενημερωτικού χαρακτήρα και προβολής ενημερωτικών-κοινωνικών και άλλων φορέων, κυρίως με έντυπο υλικό στο οποίο θα συμμετέχει το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών.