Δραστηριότητες > Λίγα Λόγια

... για τις Δραστηριότητες  


  Το πέρασμα της ελληνικής κοινωνίας από την αγροτική τάξη στην αστικοποιησή της και πλέον στη 3η κατά σειρά διαφορετική περίοδο την ελληνικής κοινωνίας, αυτή της παγκοσμιοποίησης αποτέλεσε κινητήριο μοχλό για το Λύκειο των Ελληνίδων που θέλησε να προστατέψει και να διασώσει ό,τι το μέλλον απειλεί να σβήσει από το παρελθόν.


   Το Λύκειο ανταποκρίνεται με προθυμία σε πλήθος προσκλήσεων που του απευθύνουν φορείς της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το πολύπλευρο κοινωνικό και όχι μόνο, έργο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών περιλαμβάνει συμμετοχές σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν Ιδρύματα της πόλης μας αλλά και φορείς της τοπικής κοινωνίας. Επίσης ενισχύει με τη συμμετοχή του το έργο συλλόγων με φιλανθρωπικό χαρακτήρα αλλά και συλλόγων για την υγεία ή την προστασία του περιβάλλοντος. Συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για την στήριξη συλλόγων ατόμων με εξαρτήσεις ενισχύοντας το αδιαμφισβήτητα  σημαντικό έργο τους  στη πόλη μας.


  Επίσης, δίνει το παρόν σε επετειακές εκδηλώσεις ενισχύοντας το εθνικό μας φρόνημα και συμμετέχει στη Παρέλαση για την 25η Μαρτίου που οργανώνει ο Δήμος μας.


  Σημαντικό μέρος της δράσης του αποτελεί το πρωτότυπο Bazaar  ‘Το Κελάρι της Γιαγιάς’ που γίνεται κάθε χρόνο το Νοέμβριο και είναι αφιερωμένο στα παραδοσιακά εδέσματα που παρασκευάζουν οι κυρίες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.


  Κατά καιρούς γίνονται στους χώρους του Λυκείου διαλέξεις με κύριο θέμα την Ελληνική Λαϊκή Παράδοση με ομιλητές προσωπικότητες από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα.  Πρεσβεύει επάξια τη χώρα μας σε διεθνή φεστιβάλ αποσπώντας βραβεία και τιμητικές διακρίσεις προβάλοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες και την παράδοση του ελληνικού λαού.  Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών έχει αφιερώσει πάνω από τρεις δεκαετίες με σκληρή και ομαδική δουλειά, στην προστασία, στη διαφύλαξη και στην ανάδειξη του λαϊκού μας πολιτισμού. Συνάμα παλεύει για την προστασία της γυναίκας μέσα στην ελληνική κοινωνία. Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών δεν υποκύπτει στις σειρήνες της ευκολίας αλλά επιμένει και επιλέγει δύσκολους δρόμους που εξασφαλίζουν την γνώση της πολιτισμικής μας ταυτότητας.