Διδασκαλία > Λαϊκά Παραμύθια


Στο Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών πραγματοποιούνται συναντήσεις με παιδιά για να τα ταξιδέψουμε στον κόσμο του λαϊκου παραμυθιού. Θα λειτουργήσει:


                    •    Τμήμα Παιδικό (για παιδιά από 4 ετών και άνω)


  Οι συναντήσεις για την περιπλάνηση των παιδιών στην παραμυθούπολη είναι εβδομαδιαίες, έχουν διάρκεια μίας ώρας και πραγματοποιούνται στην Αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών κάθε πρωί Σαββάτου.

(Τυχόν αλλαγή στην ημέρα αλλά και η ακριβής ώρα των συναντήσεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Λυκείου στην Ενότητα ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  τα τέλη του Σεπτέμβρη).

  Η έναρξη των συναντήσεων με λαϊκά παραμύθια για παιδιά γίνεται τον Οκτώβρη και η λήξη των μαθημάτων γίνεται στα μέσα Ιουνίου με την συμμετοχή της ομάδας Λαϊκών Παραμυθιών σε εκδήλωση των Παιδικών Τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

  Υπεύθυνη των τμημάτων του Λαϊκού Παραμυθιού είναι η νηπιαγωγός Κατερίνα Γκούτη.


Λίγα Λόγια για τη δράση του  Λυκείου "Λαϊκά Παραμύθια"

   Κάθε πρωί Σαββάτου, η νηπιαγωγός Κατερίνα Γκούτη βαδίζει με τα παιδιά μας σε διαδρομές πολύ πίσω στο χρόνο, τα μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς, τα ταξιδέυει σε εποχές μυθικές, τα μαθαίνει τα ήθη, τα έθιμα, τους μύθους και τις δοξασίες του λαού μέσα από την αφηγηματική τέχνη....

   Τα λαϊκά παραμύθια είναι μια ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί, να διδαχθεί, να ισορροπήσει, να ενώσει τον παρελθόν, το παρόν και το μέλλον....  

   Στα δίσεκτα χρόνια που ζούμε η παράδοση παραγκωνίζεται σταδιακά, και μαζί της συμπαρασύρει και τα παιδιά της. Ένα από τα παιδιά της παράδοσης το παραμύθι, είναι αυτό που θέλει να διασώσει το τμήμα Λαϊκών Παραμυθιών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών. Δίνετε λοιπόν η ευκαιρία να ξανακουστούν και μέσω της διαδραστικής αφήγησης να γίνουν τα παιδιά συνεχιστές αυτών των παραμυθιών.  Tο  παραμύθι είναι ένα ισχυρό ψυχοθεραπευτικό μέσο, που εξάπτει τη φαντασία του παιδιού, καλλιεργεί και δημιουργεί συνειδήσεις.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων δίνετε η δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνήσουν, να δημιουργήσουν τους δικούς τους ήρωες, να τους δώσουν ζωή, να εκφράσουν τις ιδέες τους και συναποφασίσουν τη ροή των παραμυθιών τους.

Ελάτε να σας πούμε και να μας πείτε το δικό σας παραμύθι...