Νέα > «Χορεύουμε χωρίς Σύνορα» - Συνεργασία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Πλέγμα με το Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας
 

    Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Πλέγμα και θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «Χορεύουμε χωρίς Σύνορα».

    Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Πλέγμα σε συνεργασία με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα διοργανώνει την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ώρα 12:00, την εκδήλωση «Χορεύουμε χωρίς Σύνορα».

    Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πρόσφυγες στη χώρα μας, μέσα από την ελληνική παράδοση. Ο κόσμος που θα παρευρεθεί θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί τόσο για την ιστορική σύνδεση του ελληνικού λαού με την προσφυγιά όσο και για την σημερινή κατάσταση μέσα από το διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό. Χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν ελληνικούς χορούς με θέμα την ξενιτιά / προσφυγιά, ενώ οι εθελοντές του Πλέγματος θα καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στο χορό, έτσι ώστε να φτιάξουμε όλοι μαζί –Έλληνες, ξένοι, μικροί, μεγάλοι- έναν χορευτικό κύκλο χωρίς σύνορα. Τέλος, στο χώρο θα υπάρχουν ερανικά κουτιά των Γιατρών χωρίς Σύνορα, ώστε όποιος επιθυμεί να μπορεί συνεισφέρει στο έργο τους.