Διδασκαλία > Λίγα Λόγια

... για τη Διδασκαλία


  Η Ελληνική μας παράδοση ως άρρηκτη ενότητα λόγου, μελωδίας και χορού επέτρεψε στις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν και να δημιουργήσουν έναν προφορικό πολιτισμό ο οποίος πλαθόταν ζωντανά και παραδιδόταν από γενιά σε γενιά.

  Οι τοπικές κοινωνίες του τόπου μας είχαν την ανάγκη να εκφραστούν σε κάθε στάδιο του ανθρώπινου βίου τους. Η γέννηση, η βάπτιση, η παιδική ηλικία, ο γάμος, η ξενιτιά, η εργασία, ο θάνατος ήταν μερικά από τα βασικά στάδια της ζωής του ανθρώπου. Από αυτή πήραν το ερέθισμα να δημιουργήσουν μιας διαχρονικής αξίας παράδοση μεταλαμπαδεύοντας τα ποικίλα είδη τραγουδιών, χορών και  μουσικών οργάνων στις νεότερες γενιές δημιουργώντας μνήμες ιστορίας και διάδοσης του ελληνικού πνεύματος.


  Η παράδοση του τόπου μας δεν είναι συντηρητική, πεπαλαιωμένη, επιφανειακή και περιορισμένη. Αντίθετα είναι τόσο πλούσια σε ποίηση, σε ήχους, σε κινήσεις που εξασφαλίζει την ελευθερία στην έκφραση και την επικοινωνία.

  Το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών αναγνωρίζοντας ότι η παράδοσή μας γεφυρώνει το παρε
λθόν με το μέλλον διδάσκει τον ελληνικό παραδοσιακό χορό και τραγούδια από το τόπο μας με σεβασμό στις αξίες του παρελθόντος και στα ήθη και έθιμα, της τόσο ξεχωριστής χώρας μας.