Νέα > Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

   To «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» κλείνοντας φέτος 40 χρόνια από την επανίδρυσή του στην πόλη των Πατρών ξεκινά γιορτινά την επετειακή του χρονιά! Στις 23 Ιανουαρίου 2016, ώρα 8:30 μ.μ., σας προσκαλεί στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας».
  
   Την πρώτη μέρα κάθε νέου έτους, είθισται να κόβουμε μία βασιλόπιτα μέσα στην οποία έχει τοποθετηθεί ένα φλουρί. Σε εκείνη ή εκείνον που θα τύχει το κομμάτι με το φλουρί, το νέο έτος θα του φέρει γούρι.

   Μόλις 23 ημέρες μετά την έναρξη της νέας χρονιάς το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» θα κόψει τη δική του βασιλόπιτα ανοίγοντας την μεγάλη του αγκαλιά σε όλη την Λυκειακή οικογένεια, σε φίλους και σε χορευτές και  θα αναζητήσει τον τυχερό της βραδιάς!

   Και για να πάει καλά η χρονιά χρειάζεται τραγούδι και χορός, το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» θα καλώς ορίσει φέτος με πολύ χαρά το “Επτάσημο” για να στήσει ένα δυναμικό γλέντι με παραδοσιακά ακούσματα από  διάφορες περιοχές του Ελληνισμού!

   Θα υποδεχτούμε μια ομάδα από εξαιρετικούς δεξιοτέχνες μουσικούς που αγαπούν την παράδοση και τα παραδοσιακά όργανα. Η ορχήστρα αποτελείται από τους μουσικούς Σαραντίδη Βαγγέλη στο βιολί-τραγούδι, Παπαναστασίου Βαγγέλη στο κλαρίνο-φλογέρα-τσαμπούνα, Ηλιάδη Ιάκωβο στο λαούτο και Ανδρέα Παπά στα κρουστά. Στο τραγούδι ο Ηλίας Γάκος.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στη Γραμματεία του Λυκείου στο τηλ. 2610 220531
ή στο e-mail του Λυκείου των Ελληνίδων (lepatras@otenet.gr).