Νέα > Καλό Καλοκαίρι από τις Παιδικές Ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Μόλις χθες ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Παιδικών Ομάδων του ΛτΕ Πατρών.

   Οι εκδηλώσεις των Παιδικών Ομάδων του ΛτΕ Πατρών για την λήξη της φετινής δημιουργικής τους χρονιάς ξεκίνησαν την Τετάρτη 17 Ιουνίου, με τα εγκαίνια της έκθεσης των Τμημάτων της Ζωγραφικής-Χειροτεχνίας του ΛτΕ Πατρών στο Εκθεσιακό Κέντρο της Αγοράς Αργύρη.

   Σε αυτή τη διήμερη έκθεση την επιμέλεια της οποίας είχε ο δάσκαλος Ζωγραφικής-Χειροτεχνίας Αλέξης Φραγκούλης, οι μαθητές, οι γονείς και οι φίλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες των μικρών εμπνευσμένες από μύθους, από διαφορετικούς πολιτισμούς, από τα ελληνικά κεντήματα και τις παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές ακόμα και από τραγούδια. Οι ζωγραφιές από παστέλ, από μολύβι, από ξυλομπογιές, από μαρκαδόρους, από τέμπερες και από νερομπογιές είχαν κατακλύσει τους χώρους της έκθεσης. Οι κατασκευές από ύφασμα, πούλιες και διακοσμητικές πέτρες, από γυψογάζες, εφημερίδες και χαρτοκιβώτια κέντρισαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων ενώ τα χειροτεχνήματα από πλαστελίνη, γκοφρέ χαρτιά και σπάγκους εντυπωσίασαν το κοινό.
   Όλα τα παραπάνω συνέθεσαν ένα πάζλ αξιοθαύμαστης δημιουργίας από τα χεράκια και την φαντασία μικρών παιδιών που γεμάτα ανυπομονησία περιμένουν την έναρξη των νέων τους περιπετειών στον ξεχωριστό κόσμο της τέχνης της ζωγραφικής και της χειροτεχνίας.

   Και από την ηρεμία της τέχνης οι παιδικές ομάδες του ΛτΕ Πατρών πέρασαν στη γαλήνη των μελωδιών και στην ελευθερία των χορών. Την Παρασκευή 19 Ιουνίου οι χορευτικές ομάδες των μικρών μας με το χαμόγελο στα χείλι, μας αποχαιρέτησαν χορεύοντας στο Θεατράκι της Μαρίνας Πατρών μπροστά σε αγαπημένα τους πρόσωπα. «Χίλια καλώς ορίσατε» στους φίλους τους τους αγαπημένους μας τραγούδησαν με συνοδεία σαντουριού και του νταχαρέ και έτσι ξεκίνησε η χορευτική βραδιά!

   Σε μια χαρούμενη διαδρομή με καπετάνιους τα παιδιά ταξιδέψαμε από την δροσιά των Κυκλάδων, στην μεγαλοπρέπεια της Μακεδονίας, από την λεβεντιά της Ηπείρου στη ζωηράδα της Θράκης και στο τέλος δέσαμε στα νησιά του νοτίου Αιγαίου στο όμορφο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. Οι δυσκολίες που συνάντησαν οι θαλασσόλυκο μας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ήταν πολλές όμως καμία από αυτές δεν ήταν αρκετή να τους σταματήσει αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στην ελληνική μας παράδοση! Χορεύοντας με κέφι και φορώντας τις φορεσιές τους μας πέρασαν το μήνυμα ότι τελικά αξίζει να ταξιδεύουμε, να γνωρίζουμε, να μαθαίνουμε. Καταχειροκροτήθηκαν και μας άφησαν με την μαγευτική μελωδία της Καληνυχτιάς γιατί ώρα ήταν να πηγαίνουνε....

      Η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Πολυκρέτη του ΛτΕ Πατρών ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές, τους γονείς, τους φίλους για την αγάπη τους στην ελληνική μας παράδοση. Ευχαρίστησε ολόψυχα τις εθελόντριες δασκάλες του ΛτΕ Πατρών Ιωάννα Ελμαλόγλου, Χαρά Κωσταντινοπούλου, Γκέλυ Κουσκουρή , Ιωάννα Κουσκουρή, Σωτηρία Μπαρδάκη και Ειρήνη Σιμώνη καθώς και τις βοηθούς δασκάλων Μαρούδα Αλεξάνδρα, Μαρούδα Ιωάννα-Μαρία, Μπατάλη Κατερίνα και Πολυκρέτη Μαρία που ακούραστα προσέφεραν τόσα κατά την διάρκεια της χρονιάς!

Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Νίκο Γεωργόπουλο για το τραγούδι του, την Παναγιώτα Γεωργοπούλου που έπαιξε σαντούρι και τον Αλέξη Φραγκούλη για τον τριπλό ρόλο του στα κρουστά, στην παρουσίαση της εκδήλωσης και στο χορό.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!