Νέα > Μουσικό Σχολείο Πατρών - Συναυλία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών τιμώντας τον Παραδοσιακό τραγουδιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΛΕΖΑ

   Στις 29 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα ΑΙΓΛΗ του συγκροτήματος Veso Mare (Ακτή Δυμαίων) θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το τομέα παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πατρών με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών τιμώντας τον ταλαντούχο καταξιωμένο τραγουδιστή κ. Παναγιώτη Λάλεζα. Η συναυλία τελείται υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Πατρών με τη συνδιοργάνωση του πολιτιστικού τομέα του Δήμου Πατρών. Στην όλη εκδήλωση θα παρευρίσκονται σε έκθεση όπλα της επανάστασης του ’21 από το κυνηγετικό σύλλογο, αφού θα στέκονται δεξιά κι αριστερά παραστάτες με τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες.

   Το μουσικό μέρος καλύπτουν το χορωδιακό και οργανικό παραδοσιακό σύνολο του Μουσικού σχολείου, ενώ ο τιμώμενος Π. Λάλεζας θα τραγουδά εναλλάξ με το σύνολο των μαθητών τραγούδια διαφόρων περιοχών του Ελλαδικού χώρου (Μορηάς, Ρούμελη, Ήπειρος, Θεσσαλία Πόλη και Μ. Ασία). Η διδασκαλία και διεύθυνση του οργανοπαικτικού και χορωδιακού συνόλου του Μουσικού σχολείου είναι του καθηγητού Παραδοσιακής μουσικής Δημητρίου Γαλάνη, ενώ την όλη παρουσίαση της συναυλίας έχει αναλάβει η καθηγήτρια φιλόλογος του Μουσικού σχολείου Ανθή Ταμβάκη.   

     Πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για το μουσικό σχολείο αλλά και για τη πόλη της Πάτρας, ανεβάζοντας ποιοτικά την αξία όλων αυτών των νέων ανθρώπων που υπηρετούν την Ελληνική παραδοσιακή μας μουσική.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Φωτογραφικό Υλικό της Εκδήλωσης