Νέα > Κέφι και Χορός στην Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

   Το «Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών» γιόρτασε το ξεκίνημα της νέας χρονιάς με πλήθος εκπροσώπων αρχών, φορέων, συλλόγων καθώς και με πληθώρα μελών, φίλων, συγχορευτών και μαθητών του.

   Με τις ευλογίες του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Προκόπιου Κόρδα, η Πρόεδρος του ΛτΕ Πατρών  Κατερίνα Πολυκρέτη και το Διοικητικό Συμβούλιο έκοψαν την βασιλόπιτα χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους και δίνοντας ευχές για ένα δημιουργικό και γεμάτο αισιοδοξία 2015. Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

   Το γιορτινό κλίμα συνεχίστηκε με το μουσικό τόνο που δόθηκε αρχικά από την εξαμελή ορχήστρα νέων παραδοσιακής μουσικής που με τα τραγούδια τους και την αρμονία των μελωδιών τους ζέσταναν την βραδιά. «Τα Μακάμ της Πόλης» όπως είναι το όνομα της ορχήστρας απα
ρτίζουν οι Γαλάνης Αλέξης, Γαλάνης Ιωάννης, Γεωργόπουλος Νίκος, Γεωργοπούλου Παναγιώτα, Κουκίου Νικολία και Σταμόπουλος Χρήστος. Την συνέχεια ανέλαβε ο καταξιομένος δεξιοτέχνης στο κλαρίνο Νίκος Φιλιππίδης που με την πενταμελή ορχήστρα του ξεσήκωσε τους πάντες. Μαζί του ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης στο λαούτο, ο Βαγγέλης Δημούδης στο ούτι και ακορντεόν, στο νταούλι ο Κώστας Μερετάκης και στο βιολί ο Κικίλης Κώστας.

   Η μουσική του Νίκου Φιλιππίδη ένωσε τους παρευρισκόμενους δημιουργώντας μια τεράστια χορευτική αλυσίδα κατακλύζοντας το χώρο εξασφαλίζοντας την ομορφότερη ατμόσφαιρα!

Ο τυχερός που βρήκε το φλου
ρί ήταν και ο μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς αφού το δώρο που τον περιμένει είναι ένα ταξίδι για δυο άτομα με πλοίο στην Ιταλία προσφορά από το γραφείο ROTA Shipping ΚΟΥΖΙΟΣ-ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ και SUPERFAST-ANEK! Του ευχόμαστε να περάσουν υπέροχα!

   Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΛτΕΠ έδωσαν το παρόν πέρα από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Κόρδα και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, η τέως περιφερειάρχης Ηπείρου Δήμητρα Μπάστα-Γεωργακοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονύσης (Σάκης) Μαυρόγιαννης

   Μεγάλη τιμή για το ΛτΕΠ η αξιοπρόσεκτη συμμετοχή εκπροσώπων και ομάδων τοπικών και περιφερειακών συλλόγων της περιοχής. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» με τον Αντιπρόεδρο Πολυκρέτη Ελευθέριο, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πανίτσα Δήμητρα,  το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου που εκπροσωπούσαν η συνέφορος Διαμαντοπούλου Τέση και ο δάσκαλος του Λυκείου Τζανέτος Κώστας, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου ΓΕΑ με τον Τσελίκα Γιώργο, «Το Χοροστάσι» Εργαστήρι Λαογραφίας, Πολιτισμού & Παράδοσης Αγρινίου με τον Γιολδάση Ανδρέα, ο Ναυπακτιακός Χορευτικός Όμιλος ΝΑΥΣ με τον Βαφειάδη Γιάννη, το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου με τον Σιακή Γιώργο, ο Σύλλογος Διδασκάλων Πατρών με τον Σουλτανά Κώστα, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας Αχαΐας με τον Ψυχογιόπουλο Ηλία, ο Σύλλογος «Ελλήνων Χορός» με τον Χαχόπουλου Βαγγέλη, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας με τους Ζάγκλα Κωνσταντίνα και Χάιδα Αλέξανδρο, ο Σύλλογος Θρακών και Μακεδόνων Ναυπάκτου με τον Τσιάκα Γρηγόρη,  ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών ΛΑ.Χ.Ο.Π με εκπρόσωπο την Θεοδωροπούλου Σεβαστή, το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πάτρας και ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Πάτρας με τον Αρχοντή Αντώνη.

   Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και ο Πρωτοψάλτης Πατρών, καθηγητής της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουσικό Γυμνάσιο Πατρών και χοράρχης του Κέντρου Τέχνης Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής - Χορός Ψαλτικής "Κλείδα" Γαλάνης Δημήτριος.

 Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών ευχαριστούν θερμά όλους όσους ταξίδεψαν για να βρεθούν κοντά μας και με κέφι και ζωντάνια γιόρτασαν μαζί μας.