Νέα > Οι αξίες μας υπάρχουν και δεν χάνονται, οι ρίζες μας υπάρχουν και δεν λησμονιούνται!!!

   "Ελληνικοί Κεφαλόδεσμοι"  Μια επιτυχημένη εκδήλωση από το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών !!!
 
   Πλήθος κόσμου κατέκλησε τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου την αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Αστήρ» και  έδωσε το παρόν στην ιδιαίτερη εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.


   Μαθητές, γονείς, φίλοι, μέλη του Λυκείου παρακολούθησαν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση έχοντας την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την τεχνοτροπία του κεφαλοδεσίματος και της ελληνικής παραδοσιακής φορεσιάς.

   Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του κ Θεόδωρου Μπίρμπα, τέως Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Σχολικό Σύμβουλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είχε ως θέμα: "Ο ενεργός πολίτης ως πυλώνας διατήρησης της πολιτιστικής μας ταυτότητας".

   Η πορεία του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών από το 1976 έως και σήμερα οφείλεται στους αφανείς ήρωες, σε ορισμένες κυρίες που επί τόσα χρόνια προσφέρουν και προσπαθούν να αναδείξουν κάθε τι παραδοσιακό.

   Μεγάλη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε λοιπόν και η βράβευση αυτών των κυριών καθώς και η ανακήρυξη ως Επίτιμης Προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών την κ Ηρώ Καλογεροπούλου, Ιδρυτικό μέλος και τέως Πρόεδρο του Λυκείου. Και εκείνη σεμνή και γλυκιά όπως πάντα είπε μια αλήθεια που συγκίνησε το κοινό, «Μπορείτε να αλλάξετε απόψεις, μην αλλάξετε όμως τις αρχές σας. Μπορείτε να αλλάξετε τα φύλλα ή να κόψετε τα κλαδιά από ένα δένδρο, κρατήστε όμως άθικτες τις ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ...».

   Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης για την πολυετή, πολύτιμη και μοναδική προσφορά τους, οι κυρίες Λένα Βρή και Σία Τζόλα.

   Η παρουσίαση των Ελληνικών Παραδοσιακών Φορεσιών που διαθέτει η Ιματιοθήκη του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών καθώς και των Ελληνικών Κεφαλόδεσμων πραγματοποιήθηκαν από το δάσκαλο του Λυκείου κ Δημήτρη (Τζίμη) Ηλία. Η παρουσίαση του Κεφαλόδεσμου από τη περιοχή Πωγώνι Ηπείρου έγινε από το κ Τάσο Τζιάκο ο οποίος κατάγεται από την περιοχή.

   Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει ο χορός από τα τμήματα των εφήβων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών και η μουσική από την παραδοσιακή ορχήστρα μουσικών οργάνων μαθητών του Λυκείου μας.

   Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, ο Περιφεριάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος, Πρασίνου Τοπικής Οικονομίας Γεώργιος Σιγαλός, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Επικοινωνίας Χαράλαμπος Στανίτσας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας των Μεγάρων Αθανάσιος Ζάλης, ο Διευθυντής της ΕΡΑ Πάτρας Ανδρέας Αδαμόπουλος, το μέλος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας Ιωάννα Θεοδωροπούλου, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πέπη Αλεξοπούλου.

    Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η διαγνωστική μονάδα «Φροντίδα Υγείας», το ταξιδιωτικό πρακτορείο «ROTA Shipping», ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Πελαργός», το κατάστημα «allREDy Photography and Cinematography Services», η ποτοποία Τ.Π. Χάχαλης «Τεντούρα Κάστρο» και η Βιοτεχνία Στολών «ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ».

   Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν οι Smart FM 100.7, Yes! 91.2, MAX FM 93.4, ΣΚΑΪ-www.skaipatras.gr 89.4 και ο ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96.3.

   Η Πρόεδρος Κατερίνα Πολυκρέτη, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο δάσκαλος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών κ Δημήτρης (Τζίμης) Ηλίας, θα ήθελαν από καρδιάς να ευχαριστήσουν τους χορηγούς μας χωρίς τους οποίους αυτή η εκδήλωση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με τη ζεστασιά της παρουσίας τους και ανελλιπώς τόσα χρόνια στηρίζουν το έργο του Λυκείου.

Με τιμή,
Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κατερίνα Πολυκρέτη