Νέα > Το Φεγγάρι κάνει βόλτα... σε ένα ίντερνετ καφέ

Στις παραδοσιακές κοινωνίες, όπου ο γραπτός λόγος ήταν προνόμιο ελαχίστων, τα έργα των χεριών και του λόγου αποτελούσαν απαραίτητο στοιχείο της κοινωνικής ζωής. Στη δουλειά, στο σπίτι, στις γιορτές, στους γάμους και στις κηδείες, σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις και καταστάσεις, το δημοτικό τραγούδι συντρόφευε, ψυχαγωγούσε, παρηγορούσε και εξασφάλιζε τη συνέχεια του πολιτισμού και των παραδόσεων.

Το δημοτικό τραγούδι, ίσως η κορυφαία έκφραση της λαϊκής δημιουργίας παίρνει σάρκα και οστά στην έκθεση των παιδικών τμημάτων Εικαστικών Τεχνών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Αλέξη Φραγκούλη. Μορφές, πρόσωπα, τραγικές καταστάσεις και εκδηλώσεις της αγάπης και του έρωτα ζωντανεύουν μέσα από τα εκθέματα των μικρών μας δημιουργών. Ήρωες του τότε φορούν τα ρούχα του τώρα... Ζώα και φυτά του ελληνικού δημοτικού ρεπερτορίου χορεύουν σε ροκ, μπλουζ και τζαζ ρυθμούς... Μοιρολόγια τραγουδιόνται για μια σπασμένη τσαγιέρα... και το φεγγάρι κάνει βόλτα σε ίντερνετ καφέ...

Σας περιμένουμε στην εκδήλωση παρουσίασης της έκθεσης την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στον πολυχώρο Αίγλη (Veso Mare) στην Πάτρα.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2019.


Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-13:00 & 18:00-21:00, Σάββατο 10:00 -13:00, εκτός Κυριακής