Νέα > Το Λύκειο Ελληνίδων γιόρτασε την Πρωτομαγιά

‘Λεν, ήρθι Μάης, λεν ήρθι Μάης κι Άνοιξη … … …’ .

   Με τριαντάφυλλα μοσχομυρισμένα υποδέχτηκε το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών τον ερχομό του Μάη.
Τη Παρασκευή 10 Μαΐου, η πόλη των Πατρών γιόρτασε τον ερχομό του μήνα των λουλουδιών με μια σειρά από εκδηλώσεις που διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και στις οποίες συμμετείχαν και οι ομάδες των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών.

   Με χαμόγελα και πολύ κέφι οι μαθητές του Λυκείου, φορώντας τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας και κρατώντας το λάβαρο του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών παρέλασαν στους δρόμους της πόλης μας. Οι χορευτικές ομάδες μας, ξεκίνησαν  από την Πλατεία Όλγας, με τη συνοδεία νταουλιών, διέσχισαν το πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και ανεβαίνοντας τη Γούναρη, κατέληξαν στον όμορφο ανθισμένο ‘κήπο’ της Πλατείας των Υψηλών Αλωνίων.

   Στην Πλατεία των Υψηλών Αλωνίων όλα ήταν έτοιμα και το σύνθημα δόθηκε… ‘ας ξεκινήσουν οι χοροί λοιπόν’...

   Με ζωντάνια και υπερηφάνεια, οι χορευτές του Λυκείου παρουσίασαν τους χορούς του τόπου μας με μελωδίες και τραγούδια που σαν τις ξεχωριστές μυρωδιές των λουλουδιών εξαπλώθηκαν και παρέσυραν το κοινό που ευχάριστα παρακολουθούσε.  

   Το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών, πιστό πάντοτε σε όσα το έθιμο της Πρωτομαγιάς προστάζει, γιόρτασε για τα λουλούδια, χορεύοντας στην πόλη των Πατρών.