Νέα > Τεκμηριωμένο, Στοχευμένο, Κατατοπιστικό; το μουσικοχορευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών

   Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε από το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας», το σεμινάριο με τίτλο: «Διαβατήριοι χοροί και πολιτισμικές σημασίες: H μουσικοχορευτική ταυτότητα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας, απ’ την Αποκριάτικη «Τράτα», στον Πασχαλιάτικο «Γιαρέντη», με εισηγητές τους Θάνο Κώτση (Κοινωνικό Λαογράφο – Μουσικό) και Δημήτρη Μπάκο (Χοροδιδάσκαλο – Μουσικό).

   Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και υποστηρίχθηκε από τους μουσικούς: Θοδωρή Τασούλα στο κλαρίνο, Γιάννη Παυλόπουλο στο βιολί-τραγούδι, Θοδωρή Γιαννόπουλο στο λαούτο και Γιάννη Γευγελή στα κρουστά. Μαζί τους τραγούδησε και η κ. Αννέτα Γεωργουλοπούλου.

   Μερικοί από τους αυθόρμητους χαρακτηρισμούς που απέδωσαν στο ξεχωριστό σεμινάριο όσοι είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν  είναι: ενδιαφέρον, άρτιο, τεκμηριωμένο,  στοχευμένο, κατατοπιστικό, σφαιρικό, περιεκτικό, εποικοδομητικό, διαδραστικό,  παραστατικό,  άμεσο, ψυχαγωγικό, διασκεδαστικό,  κεφάτο,  συγκινητικό… 

   Η ξεχωριστή αυτή ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα κεφάτο κυριακάτικο γλέντι, με χορό, τραγούδι και ήχους παλιούς και αγαπημένους, που έδωσε σε όλους μας την ευκαιρία να μοιραστούμε για άλλη μια φορά στο δύσκολο παρόν μας, στιγμές της πλούσιας παράδοσής μας, κρατώντας τις ως φυλακτό για το μέλλον.

   Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο φθινοπωρινό κάλεσμα και μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και τα μέλη μας για την αδιάλειπτη υποστήριξή τους. 

    Η διοργάνωση μελλοντικών επιμορφωτικών συναντήσεων, με στόχο την τέρψη της ψυχής και του πνεύματος, διαμέσου της αναβίωσης στιγμών της πλούσιας παράδοσης του τόπου μας, αποτελεί πρόκληση και δέσμευση για εμάς. Ευχόμαστε να έχουμε και πάλι την τιμή και την χαρά να τις μοιραστούμε μαζί σας!

Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών