Νέα > Όπως το βιολί παίζει με παρέα, έτσι και στο ΛτΕ Πατρών δημιουργούν με όλη την παρέα!!!

   Στις 19 Μαρτίου 2017 στο «Θέατρο Απόλλων» ένα βιολί διηγήθηκε την καταγωγή του, την διαδρομή του στο χώρο και στο χρόνο, τις φιλίες του με τα άλλα μουσικά όργανα. Έδωσε τις νότες  του για να χορέψουν οι μικροί μαθητές μας, πρόσφερε και αυτό ανάμεσα στις μελωδίες των άλλων οργάνων για να μας συγκινήσει. Κόμπιασε για να μας πει για την ξενιτιά, κόμπασε για να μας γλεντήσει. Σταμάτησε ν’ ακούσει την ποντιακή λύρα και κρυφογέλασε όταν «μπουγαδόνερα» έλουσαν τους κανταδόρους με τα μαντολίνα.

   Πριν όμως ανοίξει η αυλαία και αφού έκλεισε μας θύμισε ότι η παράδοση είναι αγάπη για την πατρίδα και η αγάπη είναι να δίνεις χωρίς ανταλλάγματα. Είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ. Και αυτό είναι το κεντρικό σημείο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών που το διαφοροποιεί και το ξεχωρίζει στην συνείδηση όλων.

   Εθελοντές μουσικοί καταξιωμένοι στο χώρο τους πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Επιμελήθηκαν την μουσικοχορευτική παράσταση για να δώσουν ζωή στο Βιολί, ο δικός μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ. Ζωγράφοι – Καλλιτέχνες έφτιαξαν αναμνηστικά της παράστασης, έγιναν όμως και μουσικοί όπως ο δικός μας ΑΛΕΞΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ. Μανάδες έγιναν μεταφορείς επίπλων, πατεράδες έγιναν επισιτιστές φέρνοντας νερό και τροφή για τους μαθητές μας. Οικογενειάρχες και σοβαροί επαγγελματίες, ο καθένας στον τομέα του διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους, την πάντα καλή τους διάθεση και τις ξεχωριστές ιδέες τους για να προσφέρουν εθελοντικά ό,τι καλύτερο μπορούν για το Λύκειο, για την λαϊκή μας παράδοση, για τον πολιτισμικό μας πλούτο. Ανάμεσά τους....κάποιοι αναβίωσαν στιγμές από παλαιότερες εποχές και έγιναν αρκούδες και αρκουδιάρηδες (Βασίλης Ντούβλης & Σάκης Μουσχής). Ιπτάμενοι προσγείωσαν την φωνή τους στο θέατρο (Χαλίδας Παλαιολόγος). Εμπνεύστηκαν από το βιβλίο και επιμελήθηκαν τα κείμενα (Βένια Πολυχρονοπούλου). Εργάστηκαν με τους μικρούς μαθητές περισσότερο από όλους (Δημήτρης Ηλίας, Ελμαλόγλου Ιωάννα, Κουσκουρή Ιωάννα, Κουσκουρής Ζώης, Κωνσταντινοπούλου Χαρά, Μπαρδάκη Σωτηρία, Μπατάλη Κατερίνα, Σιμώνη Ειρήνη).

   ΟΛΟΙ  αυτοί μαζί έκαναν το βιολί να μιλήσει και την συγγραφέα του βιβλίου Νάνση Τουμπακάρη να συγκινηθεί. Γιατί όπως το βιολί δεν θέλει να παίζει μόνο του, τίποτα στο ΛτΕ Πατρών δε θέλει να γίνεται ατομικά.

   Το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» είναι μια μεγάλη ορχήστρα που συγχρονισμένα τραγουδάει την φωνή της ΕΛΛΑΔΑΣ, που άλλοτε κλαίει και άλλοτε γελάει ποτέ όμως δεν σταματάει.