Νέα > Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στην Εκδήλωση: «Βία στην σύγχρονη εποχή-κοινωνία, θύμα: γυναίκα».

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με θέμα «Βία στην σύγχρονη εποχή-κοινωνία» με πρωταγωνίστρια τη γυναίκα-θύμα της ψυχολογικής, λεκτικής, σωματικής βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης-κακοποίησης, η οποία θα διεξαχθεί την 29η Μαρτίου 2017 στις 6:00 μ.μ. στον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Πάτρας (Πλατεία Γεωργίου Α΄25).

To μέσο ενημέρωσης www.juniorsclub.gr, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΓΕ.Π.Α.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, μέσω της ανοιχτής και στοχευμένης συζήτησης, την οποία θα θέσουν οι ομιλητές, παροτρύνουν τους συμμετέχοντες να αγγίξουν το θέμα της εκδήλωσης και να τοποθετηθούν αναλόγως.   

Σημαντική η συμμετοχή του Φορέα ΒΕΡΓΗ, Εκπαίδευση για Όλους!

Υπεύθυνη διοργάνωσης και συντονίστρια, είναι η αρχισυντάκτρια Ελένη Βασιλοπούλου

Ομιλητές με τη σειρά εμφάνισης:
*Θεοδώρα Χασάπη Αστυνόμος Β’ – Ψυχολόγος: «Ο φαύλος κύκλος της βίας: ερμηνεύοντας τον ψυχοσυναισθηματικό κόσμο της κακοποιημένης γυναίκας»
*Ιωάννα Τσάκωνα Αστυνόμος Β’ – Ψυχολόγος: «Πρώιμες ενδείξεις μιας ολέθριας σχέσης-Πρακτικές σχεδίου ασφαλείας/απόδρασης»
*Θεοδώρα Ασημακοπούλου Δικηγόρος: «Νομική προστασία- Νομική συμβουλευτική- Νομική εκπροσώπηση - Νομική βοήθεια –Νόμος κατά ενδοοικογενειακής βίας»
*Γιώργος Λυγερός Αστυνόμος Β’: «Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία – Αστυνομική παρέμβαση-Διαδικασία- Περιπτώσεις trafficking – Σεξουαλική κακοποίηση»
*Γιώργος Μιμμής υπεύθυνος σε θέματα ασφαλείας – εκπαιδευτής Raptor krav maga – Stay safe: «Πρόληψη – Μέτρα ασφαλείας στο σπίτι, στο δρόμο, στο αυτοκίνητο, σε κλειστούς χώρους»

*Κατάθεση προσωπικών βιωμάτων και τρόπος αντιμετώπισης-απόδρασης, από μια πρώην κακοποιημένη γυναίκα!

Σημαντική και η παρουσία των συλλόγων Νομού Αχαΐας - Νομού Ηλείας, με την τοποθέτηση των προέδρων και των μελών τους σε θέματα βίας κατά των γυναικών, σύμφωνα με τον κλάδο τον οποίο εκπροσωπούν.

Συμμετέχουν οι Σύλλογοι:
-Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», Παράρτημα Πάτρας, πρόεδρος: Λέττα Βέργη
-Ε.ΓΥ.ΠΑ. Ένωση Γυναικών Πάτρας, πρόεδρος: Άννα-Μαρία Ρογδάκη
-«Άλμα Ζωής» Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού Ν. Αχαΐας, πρόεδρος: Λιολιώ Κολυπέρα
- «Save an Angel Patras» πρόεδρος: Μάντυ Αποστολοπούλου
-Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας, πρόεδρος: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου-Πανίτσα
-Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών & Περιχώρων, πρόεδρος: Τασία Μανωλοπούλου
-Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Εφετείου Πατρών, πρόεδρος: Μαρία Κιούρτη
-ΑΧΑΪΑ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, υπεύθυνοι: Αρετή Καρβουνιάρη, Ευτυχία Πολυχρονάκη, Κατερίνα Ράπτη, Γεωργία Σκέντζου, Εύη Τυροδήμου
-ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ «ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΠΑΡΡΕΝ», πρόεδρος: Πανωραία Παπαδοπούλου   
-ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΩΝ, πρόεδρος:Κατερίνα Πολυκρέτη
-«ΕΨΥΕΠΕΑ» Εταιρία Ψυχικής Υγείας & Εκπαίδευσης του παιδιού και του εφήβου με Εξελικτικές  Διαταραχές Ν. Αχαΐας, πρόεδρος: Θωμάς Γκορίλας

Μαζί μας το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας!

Ειδική τοποθέτηση: Αντώνης Χαροκόπος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βοηθός Περιφερειάρχη-Οργανωτικός Γραμματέας ΕΣΑΜΕΑ

Ευχαριστούμε τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών

Λίγα λόγια…

«Δυστυχώς, η εξέλιξη της βίας είναι αυξητική στην Ελλάδα…. Δυστυχώς στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων τα κρούσματα βίας αυξάνονται με κατακόρυφη πρόοδο και δείχνουν το άσχημο πρόσωπο της ελληνικής οικογένειας που προσπαθεί να το κρύψει επιμελώς… Δε σημαίνει ότι, ξαφνικά, τώρα με την κρίση πολλοί περισσότεροι άνθρωποι ασκούν βίαιη συμπεριφορά, ωστόσο, οι παράγοντες επικινδυνότητας αυξάνουν όπως η ανεργία και το κλείσιμο στο σπίτι… Αυτό που παρατηρείται είναι ότι, κάποιοι που ήταν ήδη δράστες, ασκούν πιο συχνά την κακοποίηση… Αυξάνεται με άλλα λόγια η συχνότητα της βίας…. Και η πλειοψηφία βέβαια των θυμάτων είναι οι γυναίκες και τα παιδιά…
Φαινόμενα βίας συναντούμε στην οικογένεια, στο σχολείο, στο διαδίκτυο, στη γειτονιά με ποικίλα περιστατικά χουλιγκανισμού ή και βιασμού αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα με τα φαινόμενα της πορνογραφίας και της εμπορίας ανθρώπων. Μπορεί αυτή πολύμορφη βία, να προβλεφθεί και κατά συνέπεια να αποφευχθεί;»
«Στα σεμινάρια STAY SAFE τα οποία πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, σκοπός είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η δημιουργία πλάνων, σε κάθε κατάσταση-μορφή απειλής.
Πόσοι έχετε κάνει πλάνο σε περίπτωση εισβολής στο σπίτι σας;
Ποια μέτρα μπορείτε να πάρετε για να είστε ασφαλείς μόνες ή με τα παιδιά σας;»

www.Juniorsclub.gr
        ¨You gonna stick with us¨
Το Juniorsclub.gr είναι το ¨στέκι¨ των νέων! Το portal το οποίο απαντά στα ερωτήματα όλων, έχει καθημερινή ροή ενημέρωσης, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει εκδηλώσεις και δράσεις για το παιδί, τον έφηβο, το φοιτητή, το γονέα!
Επικαιρότητα, ενημέρωση, events, υγεία, ψυχολογία, τεχνολογία, περιβάλλον, προτάσεις, συνεντεύξεις, φωτογραφικό άλπμουμ και διοργανώσεις είναι οι βασικές ενότητες στο juniorsclub.gr.
Μια ομάδα καταξιωμένων συνεργατών, με επικεφαλής τη δημοσιογράφο Ελένη Βασιλοπούλου αναλαμβάνουν καθημερινά την ενημέρωση και την ψυχαγωγία σας!
------------------------
Juniorsevents - Ομάδα εκδηλώσεων
Ανεξάρτητα από το μέσο ενημέρωσης www.juniorsclub.gr αλλά πάντα υπό την υποστήριξη και την προβολή του μέσου, η ομάδα εκδηλώσεων juniorsevents, έχει αποδείξει ότι γνωρίζει καλά πώς διασκεδάζουν τα παιδιά όλων των ηλικιών!
Σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες (clowns, maskot, σαλτιμπάγκους, ταχυδακτυλουργούς, κ.α.), θεατρολόγους, ηθοποιούς για παιδικό θέατρο, ειδικούς για θεατρικό και διαδραστικό παιχνίδι, χορευτές, ακροβάτες, ειδικούς στο κουκλοθέατρο, εικαστικούς για κατασκευές κούκλας και άλλων παιχνιδιών, νηπιαγωγούς με φαντασία για τον junior κρυμμένο θησαυρό, επιτυγχάνουμε το σημαντικότερο, να ψυχαγωγήσουμε-διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά!   
Αναλαμβάνουμε επίσης, την διοργάνωση θεματικών πάρτυ, θεατρικών παραστάσεων, χορογραφιών – μιούζικαλ, έως και τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους των νηπίων (με σενάριο, σκηνοθεσία, επαγγελματική βιντεοσκόπηση, φωτογραφία)


Με εκτίμηση
Ελένη Βασιλοπούλου
Αρχισυντάκτρια
τηλ.6932.011.395  
www.juniorsclub.gr