Νέα > Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών γίνεται βιολί και διηγείται!!!

   Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών εμπνευσμένο από το βραβευμένο με κρατικό βραβείο «Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων 2014», βιβλίο της μουσικοπαιδαγωγού και συγγραφέως Νάνση Τουμπακάρη «Ένα βιολί διηγείται!» ετοιμάζει την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. μια ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράσταση με πρωταγωνιστές τα μουσικά όργανα και τους μαθητές όλων των παιδικών ομάδων του στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών «Απόλλων». Ο τίτλος αυτού του ταξιδιού στην παράδοση δεν μπορεί να είναι άλλος από το «Ένα βιολί διηγείται!»

   Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών, με οδηγό την λαϊκή μουσική μας παράδοση, που μέσα από το συντέριασμα λόγου, μέλους και κίνησης και συνάμα μέσα από το συνδυασμό εθίμων και τελετουργιών παρμένων από τον κύκλο των εποχών του χρόνου και της ζωής του ανθρώπου, επιθυμεί να κάνει μια γνωριμία των παιδιών και των νέων με την παραδοσιακή μουσική!

   Όλα θα ξεκινήσουν από μια βιτρίνα, ενός ιστορικού βιολιού, μέσα σε ένα μοναδικό Μουσείο... το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβου Ανωγειανάκη»!

   Η συγγραφέας του βιβλίου Νάνση Τουμπακάρη θα μας τιμήσει με την παρουσία της και θα ζήσει μαζί μας το ταξίδι του βιολιού από το παρελθόν στο μέλλον, σε απόδοση από το μέλλον μας, που δεν είναι άλλο από τα μικρά μας παιδιά!

   Η είσοδος στην παιδική μουσικοχορευτική εκδήλωση είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλείστε να επικοινωνήσετε το συντομότερο με την Γραμματεία του Λυκείου για κρατήσεις θέσεων.

   Σας περιμένουμε για να περιηγηθούμε μαζί σας στον τόπο, στον χρόνο, στην ιστορία και στον πλούτο της ελληνικής μουσικοχορευτικής μας παράδοσής...