Διδασκαλία > Βασίλης Σταμόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα.

  Το 1978 ξεκινάει μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών στο Λυκείου Ελληνίδων Πατρών και γίνεται έτσι ένα από τα πρώτα ‘παιδιά’ του Λυκείου.

  Από τότε μέχρι και σήμερα περνώντας από όλα τα στάδια ενός τόσο μεγάλου ΄σχολείου’ όπως το Λύκειο Ελληνίδων παραμένει ανελλιπώς ενεργό μέλος του. Από μαθητής έγινε μέλος της μεγάλης χορευτικής ομάδας του Λυκείου, έπειτα μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις του στους μικρούς μαθητές του Λυκείου Ελληνίδων, στη συνέχεια ανέλαβε τμήματα ενηλίκων προετοιμάζοντάς τα για την ένταξή τους στα τμήματα της μεγάλης ομάδας του Δασκάλου του κου Δημήτρη (Τζίμη) Ηλία, αργότερα έγινε βοηθός του Δασκάλου και σήμερα διδάσκει τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας σε αρχάρια αλλά και προχωρημένα τμήματα ενηλίκων.

  Από το 1978 έως και σήμερα έχει συμμετάσχει σε επετειακές εκδηλώσεις, σε εκδηλώσεις που έχουν διοργανώσει φορείς της πόλης μας αλλά και σε αμέτρητες και αξιόλογες παραστάσεις ελληνικών χορών στη Πάτρα, στ
ην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Από τα πρώτα
χρόνια της μαθητείας του στο Λύκειο Ελληνίδων Πατρών συμμετέχει σε πολλά ταξίδια τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας διαδίδοντας την ελληνική μας κληρονομιά. Σημαντική εμπειρία αποτέλεσαν τα ταξίδα στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας που ξεκίνησαν το 1981. Από τότε έως και σήμερα έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Φεστιβάλ όπως της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Λυξεμβρούργου, της Τυνησίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της Κίνας.

  Το 1994 ξεκινάει την παρακολούθηση Σεμιναρίων που σχετίζονται άμεσα με τους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς του τόπου μας, τη κίνηση, το ρυθμό, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας μας, ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη της χώρας μας. Από τότε έως και σ
ήμερα συμμετέχει σε τουλάχιστον τρία σεμινάρια το χρόνο έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερα από πενήντα παρακολουθήσεις.
 
 Το 1998 συμμετέχει στο 1ο Πανελλήνιο Σεμινάριο του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στην Κάρπαθο.

  Από το 1989 έως και σήμερα διδάσκει σε ομάδες ενηλίκων του Λυκείο Ελληνίδων Πατρών χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με κάθε τους παραλαγή και ιδιαιτερότητα.

 Η πλούσια διδακτική του εμπειρία οφείλεται στο ό
τι για πολλά χρόνια έχει διδάξει και διδάσκει, σε μικρούς και μεγάλους, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται πολλά σχολεία αλλά και σύλλογοι της πόλης μας και ενδεικτικά αναφέρουμε το Αρσάκειο Σχολείο όπου και δίδαξε σε μαθητές από το 2000 έως και το 2005 αλλά και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Πάτρας όπου και δίδαξε από το 2002 έως κα το 2007.

  Η συμβολή του, στο Λύκειο Ελληνίδων Πατρών, μεγάλη αφού με οδηγό του Δάσκαλο Δημήτρη (Τζίμη) Ηλία, αναλαμβάνει και προετοιμάζει τις χορευτικές ομάδες των ενηλίκων του Λυκείου για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι τοπικοί και όχι μόνο φορείς όπου έχει προσκληθεί το Λύκειό μας.
                                                                                               Μάιος 2013