Διδασκαλία > Κατερίνα Γκούτη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

   Η Κατερίνα Γκούτη είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών.

   Η εργασιακή της εμπειρία στην ειδικότητα της προσχολικής αγωγής έχει ξεκινήσει από το 2008. Έχει εργαστεί σε δημόσια και ιδωτικά ΙΕΚ ως υπεύθυνη πρακτικής άσκησης των εκπαιδευομένων, διδάσκοντας μαθήματα Γενικής Ψυχολογίας, Κουκλοθέατρο – Θέατρο Σκιών, Παιδική Λογοτεχνία και Περιβαλλοντική Αγωγή και ως υπεύθυνη πρακτικής άσκησης και Κουκλοθέατρο- Θέατρο σκιών. Επίσης έχει εργαστεί ως διευθύντρια και διδάσκουσα  σε νησί των Σποράδων.

   Η από παιδιόθεν αγάπη της για τα παραμύθια την οδήγησε στην ενήλικη της ζωή να ασχοληθεί εντατικά με αυτά πραγματοποιώντας επιπλέον σπουδές και παρακολουθώντας πληθώρα σεμιναρίων.

   Ενδεικτικά αναφέρουμε την συμμετοχή της σε τριετές σεμινάριο με θέμα "Αφήγηση και Γραφή Λαϊκών Παραμυθιών Μέσω Τέχνης για το Άρρωστο Παιδί", σε τριετές σεμινάριο στη θερινή σχολή παραμυθάδων του ΟΝΑΡ στη Ζάκυνθο, σε σεμινάριο της εισηγήτριας Σάσα Βούλγαρη με θέμα «Το Παραδοσιακό Παραμύθι και η Τέχνη της Αφήγησης στο Χώρο του Σχολείου». Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάριο με θέμα "Από το Θεατρικό Παιχνίδι στην Οργανωμένη Παράσταση" με εισηγήτρια την Ανδριάννα Ταβαντζή και επίσης έχει παρακολουθήσει ημερίδα με θέμα "Θεατρικό Παιχνίδι Εδώ.. Θεατρικό Παιχνίδι Εκεί.. Τι Είναι Τελικά το Θεατρικό Παιχνίδι" με διδάσκοντα τον Λάκη Κουρετζή.

   Εδώ και επτά χρόνια ασχολείται με το λαϊκό παραμύθι κάνοντας παρουσιάσεις σε σχολεία, σε διάφορους χώρους πολιτισμού, σε θεατρικές σκηνές και λαμβάνοντας μέρος στο 1o Ελληνικό Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Άλσος Περιστερίου.

   Έχει λειτουργήσει ως εμψυχώτρια ομάδων αφήγησης και γραφής παραμυθιών σε παιδιά και ενήλικες στα πλαίσια εκπαίδευσής τους, καθώς και σε παιδιά με αναπηρία στο Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας Μέσω Τέχνης στην Πάτρα.

   Παρείχε υποστήριξη μέσω του παραμυθιού σε άτομα τρίτης και τέταρτης ηλικία, στην Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία Νοτιοδυτικής Ελλάδας καθώς και τις υπηρεσίες της ως βοηθός Διεύθυνσης του τμήματος "Θεατρικό Εργαστήρι – Ανηλίκων" της Πολυφωνικής Πατρών.

   Υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού ‘Παραμύθι’ ιδιοκτησίας και έκδοσης «ΟΝΑΡ, μέσω τέχνης» με άρθρα μου και παραμύθια.

   Υπήρξε κατά καιρούς αφηγήτρια παραμυθιών στο διαδικτυακό ραδιόφωνο vlepo.org  και στο ραδιόφωνο της  ΈΡΑ Πάτρας, στην εκπομπή ‘Μια φορά και έναν καιρό’.

Έχει ασχοληθεί με ερευνητικό έργο, συμμετέχοντας στη συγγραφή του βιβλίου:  «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ!» της νηπιαγωγού-συγγραφέως Αργυροπούλου-Λέντζου Σταματίας