Νέα > «Είναι παιδί μου Πασχαλιά!» Παράσταση Χορευτικών Ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σε συνδιοργάνωση με τη Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας "Τέχνης Κίνηση"

   Τη Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, με τη Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση» συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Είναι παιδί μου Πασχαλιά…!»

Μετά το ξεφάντωμα της Αποκριάς, έρχεται ο καθαρτήριος χαρακτήρας της Σαρακοστής. Η περίοδος του σαρανταήμερου σημαίνει αποχή από κάθε είδους ψυχαγωγία, από τραγούδια και χορούς. Ρίγος συγκίνησης, προδοσία, πόνος, πένθος, μοιρολόι, βουβός θρήνος συνοδεύουν κάθε χριστιανό.  Και από το σπαραγμό και τη συντριβή έρχεται η γιορτή της Ανάστασης που συμπίπτει με την κορύφωση της Άνοιξης. Η ανθοφορία της ψυχής και της φύσης. Η αναγέννηση, η αναβλάστηση, η Ανάσταση… Ήρθαν τα Πασχαλόγιορτα, ήρθαν τα πανηγύρια… «Είναι παιδί μου Πασχαλιά…!» είναι γιορτή μεγάλη, σήμερα ψήνουμε τ’ αρνιά και λέμε Χριστός Ανέστη.

Θα χαρούμε να βρεθείτε κοντά μας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.