Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών ταξιδεύει στο Udine της Βόρειας Ιταλίας συμμετέχοντας σε Διεθνές Παραδοσιακό Φεστιβάλ

 
Το ΛτΕ Πατρών με γνώμονα τη διάδοση της παράδοσής μας, αναχωρεί στο τέλος του Ιουλίου, με μια ομάδα 40 χορευτών για τη γείτονα χώρα, την Ιταλία όπου και θα συμμετέχει σε Διεθνές Παραδοσιακό Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Mediteranian Organization σε συνεργασία με το μουσικό λαογραφικό σύνολο «Lis Primulis di Zampis», τον τοπικό Δήμο, το εμπορικό επιμελητήριο και την τοπική ένωση και θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως 29 Ιουλίου στη βενετσιάνικης γοητείας επαρχιακή πρωτεύουσα Udine που απέχει 71 χλμ βορειοδυτικά της Τεργέστης. Οι χορευτικές ομάδες του ΛτΕ Πατρών θα έχουν την τιμή να αναδείξουν τον Ελληνικό Πολιτισμό μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ. Οι τελετές έναρξης και λήξης του Φεστιβάλ καθώς και η παράσταση των χορευτικών ομάδων θα καλυφθούν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τον τοπικό και διεθνή Τύπο και την τηλεόραση διαδίδοντας με αυτό τον τρόπο την μαγεία της διαφορετικότητας των πολιτισμών.

Η Πρόεδρος, το ΔΣ, ο δάσκαλος και οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου είναι έτοιμοι για αναχώρηση!
                    .

Νέα Διδακτική Χρονιά

 
   

Από Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014 και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 6:00 έως και τις 8:00 μμ, στη νέα διεύθυνση του ΛτΕΠ, Σατωβριάνδου 32, ξεκινούν οι εγγραφές για τους μαθητές όλων των δραστηριοτήτων του.

Το Λύκειο των Ελληνίδων για τη χρονιά 2014-2015 θα δημιουργήσει τμήματα:
- Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών για παιδιά, εφήβους, φοιτητές και ενήλικες
- Ελληνικού Παραδοσιακού Τραγουδιού για γυναίκες και άνδρες
- Ζωγραφικής και Χειροτεχνίας για παιδιά.


 
                  

Ένας χώρος αδειάζει από πράγματα αλλά είναι γεμάτος αναμνήσεις..

 
   
Το ΛτΕΠ στεγάζεται από την 1η Ιουλίου 2014, στον 1ο και 2ο όροφο του ανακαινισμένου νεοκλασικού κτιρίου της οδού Σατωβριάνδου 32 (ανάμεσα Κορίνθου & Μαιζώνος).
Ο νέος χώρος θα διαθέτει αίθουσα υποδοχής, αίθουσα συμβουλίου, δυο αίθουσες χορού, αίθουσα ζωγραφικής, βιβλιοθήκη και αίθουσα για την ιματιοθήκη του Λυκείου.
Θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στους νέους μας χώρους.
                   

Το Λυκείο των Ελληνίδων Πατρών στο Κοινωνικό Δίκτυο

Η σελίδα του ΛτΕΠ στο facebook με όνομα «Λύκειο Ελληνίδων Πατρών» έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και τα 'like' αυξάνονται σταθερά!!!
Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας και την αποδοχής σας!
 

Το Κανάλι του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο youtube

Η πλούσια πορεία του ΛτΕ Πατρών έχει καταγραφεί μέσα από βιντεοκασέτες και DVD. Ώρες ατελείωτες βιντεοσκοπήσεων από διάφορες εκδηλώσεις του ΛτΕ Πατρών επεξεργαζόμαστε συστηματικά, για να τις φέρουμε στην επιφάνεια. Το 'κανάλι' που έχουμε δημιουργήσει για εσάς στη διεύθυνση http://www.youtube.com/user/lepatras θα σας ταξιδέψει σε ολιγόλεπτα κομμάτια του αρχειακού μας υλικού!
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών