Κέφι και δροσιά στους «Ήχους Θαλασσινούς» των Παιδικών Ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

 
Σα τη θάλασσα την πλανεύτρα, την ξελογιάστρα, οι μικροί μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών μάγεψαν όλους όσους βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουνίου 2014 στο Θεατράκι ΟΛΠΑ στη Μαρίνα Πάτρας.
Με θαλασσινά τραγούδια, με χαρούμενες μελωδίες, με γαλήνιες κινήσεις, με δροσερές φορεσιές τα παιδιά ταξίδεψαν τους γονείς και τους φίλους τους για περισσότερο από μια ώρα σε «Ήχους Θαλασσινούς».
Η Πρόεδρος και το ΔΣ του ΛτΕ Πατρών ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης εκδήλωσης και κυρίως του γονείς που τόσα χρόνια τώρα μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!
                    .

Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο «Χορευτικό Πανόραμα 2014» του ΛΑ.ΧΟ.Π.

 
   

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών συμμετείχε και αυτή τη χρονιά στο «Χορευτικό Πανόραμα 2014» που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών, το Σάββατο 14 Ιουνίου στην Πλαζ ΕΟΤ Αγυιά.
Η χορευτική ομάδα του Λυκείου κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού με τα αγαπητά ακούσματα και μαγνήτισε τα βλέμματα όλων παρουσιάζοντας χορούς από την Ήπειρο, φορώντας αυθεντικές φορεσιές που διαθέτει στην πλούσια ιματιοθήκη του.
Ευχαριστούμε θερμά το ΛΑ.ΧΟ.Π που μας αγκάλιασε και σε αυτή την επιτυχημένη συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων.


 
                  

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών ταξιδεύει στο Udine της Βόρειας Ιταλίας συμμετέχοντας σε Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

 
   
Ο Ελληνικός πολιτισμός δεν έχει σύνορα ούτε περιορισμούς. Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών με γνώμονα τη διάδοση της παράδοσής μας, αναχωρεί για τη γείτονα χώρα, την Ιταλία.
Στην πόλη Udine της βόρειας Ιταλίας η χορευτική ομάδα του ΛτΕ Πατρών, αποτελούμενη από 40 άτομα συμμετέχει σε Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 29 Ιουλίου του 2014.
Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Λυκείου τακτοποιούν τις τελευταίες εκκρεμότητες, ο δάσκαλος του χορού προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς τις χορευτικές ομάδες, οι υπεύθυνες της ιματιοθήκης προετοιμάζουν τις φορεσιές 'για αναχώρηση', η διάθεση της ομάδας ήδη στα ύψη και φύγαμε !!!!
                   

Μεγάλο Ενδιαφέρον για την Έκθεση Ζωγραφικής-Χειροτεχνίας των Τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Παιδικές δημιουργίες γεμάτες φαντασίες και μοναδικότητα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι γονείς και οι φίλοι των μικρών μαθητών των τμημάτων του ΛτΕ Πατρών.
Τα έργα των μικρών μαθητών των τμημάτων ζωγραφικής-χειροτεχνίας φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα του ΛτΕ Πατρών τα απογεύματα της Δευτέρας 16 έως και της Παρασκευής 20 Ιουνίου, από τις 6.00 έως τις 8.00 μ.μ..

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!!!
 

Γλέντι της χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Η χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης 3 Ιουνίου 2014, στο Κοσμικό Κέντρο "ΒΕΛΟΥΧΙ" γλέντι με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια για το κλείσιμο της χρονιάς.
Η επίμονη, συστηματική και ουσιαστική δουλειά, του δασκάλου της χορωδίας του ΛτΕΠ κ. Δημήτρη Σακαλή, φάνηκε από το πρώτο άκουσμα και οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη μικτή χορωδία του Λυκείου.
Ο κ. Δημήτρης Σακαλής ευχαρίστησε τους χορωδούς, την Πρόεδρο και το ΔΣ του Λυκείου για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα.
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών