Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών υποδέχεται το μήνα των λουλουδιών

 
Με χορό, τραγούδι και λουλουδιασμένα στεφάνια θα υποδεχτούν οι μαθητές του ΛτΕ Πατρών την παγκόσμια ημέρα χορού (29 Απριλίου) και τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης, τον Μάη !
Το απόγευμα της Τετάρτης 30 Απριλίου, η Πάτρα μας θα γεμίσει ελληνικούς ήχους, χρώματα, λουλούδια και μυρωδιές!!! Μικροί και μεγάλοι μαθητές του ΛτΕ Πατρών θα δώσουν για ακόμη μία φορά το παρόν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και θα πλημυρίσουν με τις μελωδικές φωνές τους, τις αρμονικές τους κινήσεις και την φρεσκάδα τους, τους δρόμους της πόλης!
                   

1ος Χρόνος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο Κοινωνικό Δίκτυο

 
   

Το απόγευμα της Κυριακής 21 Απριλίου 2013 δημοσιεύτηκε η σελίδα του ΛτΕΠ στο facebook με όνομα «Λύκειο Ελληνίδων Πατρών».
Παραστάσεις Μεγάλων Ομάδων, Εκδηλώσεις Παιδικών Τμημάτων, Ταξίδια, Συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ, Παρελάσεις, Ομιλίες, Σεμινάρια, Εκθέσεις Ζωγραφικής, Συμμετοχές Χορωδίας, Γλέντια . μια πληθώρα δράσεων του ΛτΕΠ άγνωστη για πολλούς, έλαμψε και άρχισε να ταξιδεύει τους παλαιότερους και να μαθαίνει στους νεότερους την Ιστορία του ΛτΕΠ.
Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας και την αποδοχής σας!
Καλό σεργιάνι στην παράδοση.


 
                  

Επίσκεψη του ΛτΕ Κιάτου στους χώρους του ΛτΕ Πατρών

 
   
Η Πρόεδρος του ΛτΕΠ Κατερίνα Πολυκρέτη και τα μέλη του ΔΣ υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά το Σάββατο 5 Απριλίου στις αίθουσες του ΛτΕΠ, τη Πρόεδρο του ΛτΕ Κιάτου κα Άννα Φιλίππου, το ΔΣ και τους μαθητές του Παραρτήματος.
Η Πρόεδρος, το ΔΣ και οι μαθητές του ΛτΕΚ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Λυκείου, να δουν από κοντά τις αυθεντικές ενδυμασίες της Ιματιοθήκης μας, τη Βιβλιοθήκη. Επίσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το δάσκαλο του ΛτΕΠ κ. Δημήτρη Ηλία και να χορέψουν μαζί με τους μαθητές του Λυκείου μας.
Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη αυτή αφού υπήρχε η δυνατότητα συζήτησης σχετικά με το πολύπλευρο, διαχρονικό και πάντα επίκαιρο έργο του Λυκείου των Ελληνίδων και το σπουδαίο ρόλο του τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
                   

Συμμετοχή του ΛτΕΠ σε σεμινάριο του Λυκείου των Ελληνίδων Σπάρτης

Μια θερμή υποδοχή περίμενε τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών την Κυριακή 30 Μαρτίου στη Σπάρτη με αφορμή σεμινάριο που διοργάνωσε το Λύκειο των Ελληνίδων Σπάρτης.
Η Πρόεδρος κα Πολυτίμη Αλεξανδρίδη -Πολυχρονάκου και τα μέλη του ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Σπάρτης αγκάλιασαν τα μέλη των ΛτΕ Πατρών, Κιάτου, Πύργου, Άργους, Καλαμάτας, Τρίπολης και Μεγάρων, με αφορμή το ιδιαίτερα ενδιαφέρον σεμινάριο με εισηγητή τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανπιστημίου Αθηνών κ. Ζέρβα Ιωάννη.
 

Νέα Ενότητα στην Ιστοσελίδα του ΛτΕΠ Τοπικές Παραδόσεις

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών στην προσπάθειά του να εφαρμόσει τα σοφά λόγια του λαού μας «Μάθαινε τα παλιά να ξέρεις τα καινούρια» αξιοποίησε το διαχρονικό έργο του σπουδαίου Έλληνα Λαογράφου Νικολάου Γ. Πολίτη, «Οι Παραδόσεις του Ελληνικού Λαού» και παρουσιάζει παραδόσεις που προέρχονται από την περιοχή της Πάτρας.
Για να δείτε το νέο υλικό της ιστοσελίδας του ΛτΕΠ επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.lepatras.gr/view.php?artid=300 και θα δείτε την Πάτρα με άλλη ματιά.
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών