κρως επιτυχημνο το σεμινριο Ελληνικν Χορν και Μουσικς της Κ&ΒΔ Μακεδονας!

 
κρως επιτυχημνο το σεμινριο Ελληνικν Χορν και Μουσικς της Κ&ΒΔ Μακεδονας, που γινε την Κυριακ 9 Μαρτου 2014, στο Παμπελοπονησιακ Στδιο Πατρν απ το Λκειο των Ελληνδων Πατρν.
Μαθητς του ΛτΕΠ, χοροδιδσκαλοι, μαθητς χορευτικν συλλγων της ευρτερης περιοχς, φλοι της παρδοσης ανταποκρθηκαν στο κλεσμα του Λυκεου των Ελληνδων Πατρν και παρακολοθησαν με ιδιατερο ενδιαφρον το «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Νομο Πλλας & Φλρινας) - ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Μουσικς & Χορν στις ντπιες παραδσεις αυτν των περιοχν».
Εισηγητς στο σεμινριο ταν ο αυθεντικς και μαχητικς υποστηρικτς της μουσικοχορευτικς παρδοσης της Κεντρικς Μακεδονας, κ Δημτρης Ιωννου που πραγματικ καθλωσε τους συμμετχοντες τσο με τις χορευτικς του δεξιτητες σο με τις γνσεις του στην πλοσια παρδοση της ντπιας μακεδονικς παρδοσης. Ιδιατερο ενδιαφρον εχε για λους το 'ξεκαθρισμα' τη μουσικς και των χορν της Κ& ΒΔ Μακεδονας που λα αυτ τα χρνια βλετε σε πολμους και αντιξοτητες.
Το σεμινριο ολοκληρθηκε με την Πρεδρο, το ΔΣ και το δσκαλο του ΛτΕΠ Δημτρη Ηλα να ευχαριστον θερμ τον κ Ιωννου για την τιμ που μας κανε να μας αποτυπσει τις γνσεις και την πολυετ ερευν του και κλεισαν με την υπσχεση τι η παρδοση πρπει να διατηρηθε για αυτ το ΛτΕΠ θα διοργανσει αντστοιχα σεμινρια.
Ο κος Ιωννου με τη σειρ ευχαρστησε το ΔΣ του ΛτΕΠ και το φλο του Δ.Ηλα για την πρσκληση και κλενοντας τνισε τι ο σεβασμς και η ανδειξη των παραδσεων μνο καλ μπορε να κνει στο τπο μας.
                   

Αυξημνη Εκδλωση Ενδιαφροντος για Επσκεψη Σχολεων τον Απρλιο στο Λκειο των Ελληνδων Πατρν

 
   

Καθ’ λη την διρκεια της χρονι αρκετο μαθητς και οι εκπαιδευτικο τους απ παιδικος σταθμος, δημοτικ σχολεα της περιοχς χουν επισκεφθε το Λκειο των Ελληνδων Πατρν για να γνωρσουν την Ελληνικ Παραδοσιακ Ενδυμασα.
δη χουν ξεναγηθε στους χρους μας μαθητς του 1ου Δημοτικο Σχολεου Οβρυς, του 11ου Δημοτικο Σχολεου «Παναγιτης Κανελλπουλος» και του 1ου Δημοτικο Σχολεου Παραλας.
Μεγλο ενδιαφρον χουν εκδηλσει εκπαιδευτικο των σχολεων της περιοχς για τον ερχμενο μνα και η φορος Εθνικν Ενδυμασιν του ΛτΕΠ, Ηλκτρα Νικολαροπολου, με μεγλη χαρ θα τους υποδεχτε για να παρουσισει σε αυτος και τους μαθητς τους τον ξιο λγου ενδυματολογικ πλοτο του τπου μας.


 
                  

Παρλαση ΛτΕΠ για την 25η Μαρτου

 
   
Τις καλτερες εντυπσεις φησαν οι ομδες του ΛτΕΠ στην παρλαση για τον εορτασμ της ημρα Εθνικς Παλιγγενεσας των Ελλνων.
Η γαλανλευκη σημαα τιμθηκε επξια απ λες τις ομδες του ΛτΕΠ, παιδικς, εφηβικς και ενηλκων, που με υπερηφνεια παρουσασαν τον ελληνικ ενδυματολογικ μας θησαυρ τιμντας τους νδοξους ρωες του '21.
Επισκεφθετε τη διεθυνση www.youtube.com/watch?v=IJUxiGPsWQA για να δετε φωτογραφικ υλικ απ τις παρελσεις του ΛτΕΠ.
                   

Ζωγραφικ του Λυκεου των Ελληνδων Πατρν

Τα τμματα εικαστικν και χειροτεχνας του ΛτΕ Πατρν με δσκαλο το κ. Αλξη Φραγκολη δημιοργησαν τις αφσες για την αποκριτικη εκδλωση των παιδικν τμημτων που διοργνωσε το ΛτΕΠ του με θμα «Οι Απκριες ερχντουνε…»
Για να πρετε μια γεση απ παιδικ δημιουργα επισκεφθετε τον σνδεσμο
www.lepatras.gr/view_gallery.php?id=329.

 

Εκε που η παρδοση συναντ τη τεχνολογα….

Το Λκειο των Ελληνδων Πατρν ακολουθε τους ρυθμος που προστζει η σημεριν εποχ και συνδυζει την παρδοση και τις νες τεχνολογες αναδεικνοντας τον πλοτο της πρτης με τα ανατρεπτικ επιτεγματα της δετερης.
Το ΛτΕΠ σεργιανζει στο Διαδκτυο, αρχικ δημιουργντας να σγχρονο, ανανεωμνο και ιδιατερα ενδιαφρουν σε πληροφορα, κεμενα, εικνα και βντεο ισττοπο με διεθυνση www.lepatras.gr. Επσης κνει μια δυναμικ εμφνιση στο κσμο των κοινωνικν δικτων και αποκτ τη σελδα του στο Facebook με νομα «Λκειο Ελληνδων Πατρν».
Ελτε να ταξιδψουμε στη παρδοση….
                   
 
Χορς Λυκεου των Ελληνδων Πατρν
 
 
    Χορωδα Λυκεου των Ελληνδων Πατρν
 
 
Ζωγραφικ Λυκεου των Ελληνδων Πατρν