Πλημμύρισε αποκριάτικος ελληνικός ήχος στην καρναβαλική πρωτεύουσα της χώρας!

 
Οι παιδικές ομάδες των Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών γλέντησαν την αποκριά, την κορυφαία γιορτή χαράς και ανανέωσης, ελληνικά και 'έδωσαν του χορού να πάει'! Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου, το ρολόι σταμάτησε την αμείλικτα γοργή περιστροφή του χρόνου και σήμανε η ώρα του ξεφαντώματος στην πόλη του κεφιού, στην καρδιά της Πάτρας. «Οι Απόκριες ερχόντουνε….», μια καθαρά ελληνική, άκρως πρωτότυπη, σατιρική και με χαριτωμένα δρώμενα εκδήλωση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μικροί και μεγάλοι. Τα παιδιά του ΛτΕΠ, ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες, διασκέδασαν το κοινό χορεύοντας με χάρη, τραγουδώντας με ανεμελιά και παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην καρναβαλική περίοδο τους ελληνικούς ήχους της αποκριάς από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΛτΕΠ ευχαριστεί θερμά τον Καραγκιόζη μας, τον Τάσο Λέκκα, μαθητή από μικρό του Λυκείου των Ελληνίδων που στόλισε την εκδήλωσή μας με την εξαιρετική παρουσία του! Καλές Απόκριες σε όλους!
Επισκεφθείτε τη διεύθυνση "http://www.lepatras.gr/view_gallery.php?id=324 για να δείτε το φωτογραφικό υλικό.
                   

Σεμινάριο Ελληνικών χορών

 
   
Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών διοργανώνει τη Κυριακή 9 Μαρτίου «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Νομοί Πέλλας & Φλώρινας) – ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Μουσικής & Χορών στις ντόπιες παραδόσεις αυτών των περιοχών» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Ιωάννου από την Αριδαία.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.lepatras.gr/view.php?artid=292
 
                  

Το ΛτΕΠ τιμά τους ήρωες του '21

 
   
   Το Εθνικό μας Σύμβολο, η γαλανόλευκη σημαία μας παρελαύνει, μετά το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, από το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών που πάντα πιστό στις ελληνικές παραδόσεις, είναι παρόν σε κάθε ημέρα μνήμης και περισυλλογής διατηρώντας ζωντανά τα ιδανικά της Ειρήνης, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
                   

Επίσκεψη Σχολείων Στο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών

   Tο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών συμμετέχει στα Πολιτιστικά Προγράμματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στα παιδιά και στους εφήβους της περιοχής μας, να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο του τόπου μας, να δουν και να φορέσουν τα μοναδικά κομμάτια ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών που διαθέτει η πλούσια Ιματιοθήκη μας.
 

Συμμετοχή χορευτικών ομάδων του Λυκείου στην Κοπή της πίτας του Απόλλωνα

   Σε πανηγυρικό κλίμα έκοψε τη Κυριακή 2 Φεβρουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Απόλλων στο κλειστό του γήπεδο στην Περιβόλα. Παρόντες στην εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, αθλητικές και πολιτικές αρχές της πόλης, η διοίκηση του Συλλόγου και οι παίκτες του Απόλλωνα με τους Αμερικανούς να παρακολουθούν με ενδιαφέρον την παράσταση του χορευτικού συγκροτήματος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, που έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση.
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών