Copy
View this email in your browser

Το Λύκειο ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ "Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη"

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών πάει Θέατρο!
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 θα πάμε στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα!

Θα παρακολουθήσουμε στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος  την παράσταση «Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη» της Μιμής Ντενίση.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στη γραμματεία του Λυκείου.


 
Το Κελάρι της Γιαγιάς
 

Εδώ και εικοσιεννέα χρόνια το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών δίνει το παρόν στην Πατραϊκή κοινωνία με μια εκδήλωση θεσμό, το γνωστό «Το Κελάρι της Γιαγιάς».
Μικροί και μεγάλοι μαθητές, φίλοι, μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου δημιούργησαν, παρασκεύασαν, κατασκεύασαν κάθε τι που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.
Μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και αυτή τη χρονιά στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, από το πρωί έως το απόγευμα του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου 2019.
Νοσταλγικές γεύσεις, ξεχωριστές παιδικές δημιουργίες από τα Τμήματα Εικαστικών Τεχνών με οδηγό τη Χρυσόθεμη Μιτάκη και μια όμορφη παράσταση από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη ήταν τα κομμάτια που συνέθεσαν φέτος το θεσμό «Το Κελάρι της Γιαγιάς».
 
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας στήριξαν σε αυτή μας την προσπάθεια.

 
 
“ Δεν ήταν μόνο μία χορευτική παράσταση”
 
Η πρώτη μου επαφή με το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών ήταν στην εκδήλωσή του με τους ΤΑΚΙΜ πέρσι το ακλοκαίρι. Απόλαυσα τον ΛΑΜΠΡΟ ΛΙΑΒΑ, τραγούδησα και συγκινήθηκα με την τραγική μοίρα των ΕΛΛΗΝΩΝ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΩΝ. Έτσι αποφάσισα περισσότερο από περιέργεια , να παρακολουθήσω και την φετινή παράσταση του, “Ένα ταξίδι στην Ελλάδα” στις 18 Οκτωβρίου 2019 και ΕΜΑΘΑ αυτό το: “αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας”, μια μικρή γεωγραφική γωνιά με τόσο πολιτιστικό πλούτο!! Πουθενά τουλάχιστον στην ΕΥΡΩΠΗ μια μικρή χιλιομετρικά υπόσταση δεν τροποποιεί τραγούδια, χορούς, ήθη. Πουθενά το διαφορετικό δεν είναι τόσο ίδιο. Παραδοσιακές φορεσιές και χοροί όπου ο γεωγραφικός τόπος απεικονίζεται πάνω τους κατά βάθος όμως όλα να οδηγούν στο κοντινό ΒΥΖΑΝΤΙΟ και στην μακρινή κλασσική αρχαιότητα. Η μικρή ΕΛΛΑΔΑ στο μεγαλείο της!
   
Τότε συνειδητοποίησα για ποιο λόγο θα παρακολουθώ εφ' εξής τις εκδηλώσεις του ΛτΕ Πατρών. Όχι γιατί είμαι εξοικιωμένος με το κλαρίνο, το βιολί και το λαούτο ούτε με τα φιγουράτα, δύσκολα ή στακάτα βήματα των χορών, αλλά γιατί έτσι θα έχω μια ακόμα ευκαιρία να βιώσω την σημασία του να είσαι Έλληνας Ρωμιός.
   
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια το ΛτΕ Πατρών που ακολουθεί πιστά τους κανόνες του θεσμού ΛτΕ (ιδρύθηκε το 1911!!!) και συνεχίζει το έργο του.
 Τυχεροί όσοι παρακολουθήσαμε και αυτή την παράσταση. Σϊγουρα γίναμε καλύτεροι!!

 
 
                                                                                 Ένας φίλος της ελληνικής παράδοσης

.
Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών συμμετείχε στα ‘Πρωτοκλήτεια 2019’


Με μεγάλη χαρά το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και συμμετείχε στα «Πρωτοκλήτεια 2019».
Πρόκειται για το Αντάμωμα Χορευτικών Συνόλων Αχαΐας που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στις 6:00μμ στο κλειστό Γυμναστήριο του Απόλλωνα στην Περιβόλα.
«Κάνει κύκλο ο χορός» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν χορευτικά σύνολα της περιοχής. Τα παραδοσιακά μουσικά σχήματα «Της γης ανάσα» και «Απηλιώτικη Πνοή» στόλισαν μουσικά τον κύκλο του χορού.
Αφορμή του ανταμώματος ήταν η συμπλήρωση των 20 ετών από την ίδρυση του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών.
Εθελοντής Αιμοδότης – Στάση Ζωής 
Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών ακολουθεί τη πορεία να ενισχύει και να στηρίζει όλους εκείνους που επιθυμούν αλλά κυρίως έχουν διαλέξει σαν στάση ζωής την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με τη συμβολή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Στυλιανός» του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών (Σατωβριάνδου 32) την 6η κατά σειρά Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το κέντρο αιμοδοσίας του ΓΚΝ ο «Άγιος Ανδρέας».
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
Σεμινάρια
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
Facebook
YouTube

 Διαγραφή από τη λίστα αποδεκτών


This email was sent to makisb@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ · Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος · ΠΑΤΡΑ, ΑΧΑΙΑ 26223 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp