Ένα ταξίδι στην Ελλάδα

 

Τον Οκτώβρη η μεγάλη παράσταση όλων των τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΕΛΛΑΔΑ η χώρα των Ελλήνων, της ομορφιάς, του μέτρου και των αντιθέσεων. Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το δράμα, την τραγωδία και την κωμωδία.

Ένα ταξίδι στον Ελληνισμό..... από τη Θράκη του Ορφέα, στη Μακεδονία του Μέγα Αλέξανδρου, από την Ήπειρο με τα γεφύρια, στη Θεσσαλία με τους υπερήφανους Έλληνες, από τα Αιγαίοπελαγίτικα Νησιά στις χαμένες πατρίδες.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στις 9:00μμ, στο Συνεδριακό και Πολιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών όλες οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα κάνουν
"Ένα ταξίδι στην Ελλάδα" μέσα από τόπους, εικόνες, μουσικές, χορούς και φορεσιές.

Συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας θα είναι οι καταξιωμένοι μουσικοί:
Νίκος Φιλιππίδης - κλαρίνο
Γιάννης Παυλόπουλος - βιολί
Κώστας Φιλιππίδης - λαούτο
Γευγελής Γιάννης - κρουστά
Φωτιάδης Κώστας - ποντιακή λύρα
Φωτιάδης Παύλος - νταούλι

Με χαρά θα θέλαμε να είσαστε μαζί μας.

                    .

Αγιασμός για τη νέα Λυκειακή Χρονιά 2019 - 20

 
   

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στις 7:30μμ τελέσθηκε αγιασμός στο Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών επί της οδού Σατωβριάνδου 32 (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου).

Η Πρόεδρος και το ΔΣ ευχήθηκαν από κοντά να έχουμε μια όμορφη και δημιουργική λυκειακή χρονιά.


 
                  

Διδασκαλεία Παραδοσιακού Χορού Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

 
   

Στο «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» διδάσκονται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω, σε έφηβους, σε φοιτητές και σε ενήλικες Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί από κάθε περιοχή της Ελλάδας και του ευρύτερου Ελληνισμού.

Τα μαθήματα των παιδικών τμημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ των ενηλίκων το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019.

Τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου μας με τους νέους αλλά και τους παλιούς μαθητές τους θα συνεχίσουν για ακόμη μια χρονιά να συλλέγουν με ενδιαφέρον όλα εκείνα τα λαϊκά στοιχεία που συνθέτουν τον πλούσιο λαϊκό μας πολιτισμό αλλά και να δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την γνώση του ιδιαίτερου συνδυασμού χορού, ρυθμού και τραγουδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.lepatras.gr/view.php?artid=55

                   

Τμήμα Εικαστικών Τεχνών Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Στο «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» πέρα από τα μαθήματα παραδοσιακών χορών για παιδιά υπάρχει και λειτουργεί εδώ και περίπου 25 χρόνια Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και αναφέρεται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω.
Αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά των εικαστικών τεχνών στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας είναι τεράστια διαμορφώσαμε σε ένα όμορφο περιβάλλον ένα χώρο δημιουργικής δράσης για τα παιδιά μας. Επαφή με τις τέχνες, Εξερεύνηση υλικών, Πειραματισμός με νέες τεχνικές, Ανάπτυξη της φαντασίας, Καλλιέργεια συνεργασίας και Έκρηξη δημιουργικότητας είναι μόνο μερικά από όλα όσα μπορούν οι εικαστικές τέχνες να προσφέρουν στους μαθητές.
Τα μαθήματα των εικαστικών τμημάτων θα πραγματοποιούνται σε αίθουσα του Λυκείου, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, ξεκινώντας από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019.
Για περισσότερες πληροφορίας επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Λυκείου στο τηλέφωνο 2610 220 531 από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 6:00 με 8:00 μμ.
Γιατί κάθε έργο των μικρών παιδιών είναι μεγάλο έργο τέχνης !

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών στην αρχή της σχολικής χρονιάς, συγκεντρώνοντας τα στοιχεία των δηλώσεων συμμετοχής στα μαθήματα χορού και εικαστικών τεχνών για τη νέα λυκειακή χρονιά, διαμορφώνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλιών προκειμένου να καλύπτει τις απαιτήσεις μικρών και μεγάλων.

Ακολουθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τη λυκειακή χρονιά 2019-20

http://www.lepatras.gr/view.php?artid=58

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
    Σεμινάρια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών