Ανακοίνωση για τη Νέα Διδακτική Χρονιά

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών επιστρέφει και είναι έτοιμο να υποδεχτεί όλους τους παλιούς και νέους μαθητές σε ένα ακόμη μοναδικό ταξίδι στην παράδοση.

Από Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019 και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 6:00 με 8:00 μμ, στο «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών», Σατωβριάνδου 32 στον 1ο όροφο, ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους μαθητές όλων των δραστηριοτήτων του.

Τα παιδικά τμήματα ξεκίνησαν τα μαθήματά τους την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 ενώ τα τμήματα των ενηλίκων το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Λυκείου μπορείτε να βρείτε -στην ιστοσελίδα μας www.lepatras.gr, -στα social media https://www.facebook.com/lepatras,

μπορείτε ακόμη να μας επισκεφθείτε στο χώρο μας Σατωβριάνδου 32 στον 1ο όροφο ή και να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2610 220 531 από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 6:00 με 8:00 μμ.

Σας περιμένουμε...

                    .

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών βρέθηκε στους ΙΙ Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες – Πάτρα 2019.

 
   

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών στηρίζει και για ακόμη μια φορά βρέθηκε στο πλευρό της πόλης και αξιόλογων γεγονότων που συμβαίνουν σε αυτή. Από την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 η πόλη μας είχε μετατραπεί σε ένα παράκτιο αθλητικό κέντρο. Έντεκα Αθλήματα διεξήχθηκαν σε επτά ημέρες σε δέκα Αγωνιστικές Εγκαταστάσεις. Αθλητές από 26 Μεσογειακές χώρες μοιράστηκαν το ίδιο αθλητικό πνεύμα . Ένα μεγάλο γεγονός που έγραψε ιστορία στην Πάτρα.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών είχε τη χαρά να βρεθεί ανάμεσα στους 1000 εθελοντές. Στις τελετές απονομής κοπέλες του Λυκείου μας ενδεδυμένες με τις εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας παρέδωσαν τα μετάλλια στους νικητές των αθλημάτων.

Μεγάλη τιμή για το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών που είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στο τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός της πόλης μας αλλά και της χώρας μας. Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων για τη συνεργασία.


 
                  

«Ένα ταξίδι στην Ελλάδα»
Τον Οκτώβρη η μεγάλη παράσταση όλων των τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 
   

ΕΛΛΑΔΑ η χώρα των Ελλήνων, της ομορφιάς, του μέτρου και των αντιθέσεων. Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το δράμα, την τραγωδία και την κωμωδία.

ΕΛΛΑΔΑ μια μικρή -γεωγραφικά- χώρα απλωμένη σε όλο τον κόσμο.
"Ένα ταξίδι στην Ελλάδα" μέσα από τόπους, εικόνες, μουσικές, χορούς και φορεσιές θα κάνει το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με όλες τις χορευτικές ομάδες του, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στο Συνεδριακό και Πολιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

"Ένα ταξίδι στην Ελλάδα" στην απερίγραπρα όμορφη και συναρπαστική Ελλάδα με τους χαρούμενους ανθρώπους της, το φως και τις παραδόσεις των.
Συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας θα είναι οι:
Νίκος Φιλιππίδης - κλαρίνο
Γιάννης Παυλόπουλος - βιολί
Κώστας Φιλιππίδης - λαούτο
Γευγελής Γιάννης - κρουστά
Φωτιάδης Κώστας - ποντιακή λύρα
Φωτιάδης Παύλος - νταούλι

Με χαρά θα θέλαμε να είσαστε μαζί μας.

                   

Τμήμα Εικαστικών Τεχνών Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Στο «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» πέρα από τα μαθήματα παραδοσιακών χορών για παιδιά υπάρχει και λειτουργεί εδώ και περίπου 25 χρόνια Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και αναφέρεται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω.
Αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά των εικαστικών τεχνών στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας είναι τεράστια διαμορφώσαμε σε ένα όμορφο περιβάλλον ένα χώρο δημιουργικής δράσης για τα παιδιά μας. Επαφή με τις τέχνες, Εξερεύνηση υλικών, Πειραματισμός με νέες τεχνικές, Ανάπτυξη της φαντασίας, Καλλιέργεια συνεργασίας και Έκρηξη δημιουργικότητας είναι μόνο μερικά από όλα όσα μπορούν οι εικαστικές τέχνες να προσφέρουν στους μαθητές.
Τα μαθήματα των εικαστικών τμημάτων θα πραγματοποιούνται σε αίθουσα του Λυκείου, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, ξεκινώντας από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019.
Για περισσότερες πληροφορίας επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Λυκείου στο τηλέφωνο 2610 220 531 από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 6:00 με 8:00 μμ.
Γιατί κάθε έργο των μικρών παιδιών είναι μεγάλο έργο τέχνης !

 

Ποντιακοί Χοροί από το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών

Από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 και κάθε Τρίτη από τις 8:00 έως τις 10:00μμ θα λειτουργήσει αποκλειστικό τμήμα για Ποντιακούς Χορούς. Πληροφορίες στη Γραμματεία του Λυκείου.

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Σεμινάρια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών