Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών στο πλάι των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019

 

Με μήνυμα «Οι Εθελοντές θα είναι η ψυχή και αυτής της Διοργάνωσης» το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών προτρέπει όλες και όλους όσους θέλουν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία να γίνουν εθελοντές στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες 2019.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής για όσους ενδιαφέρονται να είναι Εθελοντές στους 2ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν τη Φόρμα Συμμετοχής

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

 

                    .

"Είναι παιδί μου Πασχαλιά!..." η εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σε συνδιοργάνωση με την χορωδία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ αφιερωμένη στην μνήμη της ΗΡΩΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ επιτίμου Προέδρου του ΛτΕ Πατρών και ιδρυτικό μέλος του.

 
   

Την 7η Απριλίου 2019 στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση του ΛτΕ που είχε ως στόχο να μας ξεναγήσει στους παραδοσιακούς τρόπους εορτασμού του Πάσχα.
Από την είσοδο της Άνοιξης και της Ανθοφορίας στο δράμα του Θεανθρώπου και στην Ανάσταση του Κυρίου, από τη συντριβή στα χοροστάσια της Λαμπρής και τα πασχαλόγιορτα. Όλη η Ελλάδα γιορτάζει το ίδιο γεγονός με διαφορετικό τρόπο. Χαρούμενοι χοροί της Θράκης, "τρανά" συμβολικά τραγούδια της Μακεδονίας, λεβέντικοι χοροί της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, "κελαριστοί χοροί" των Κυκλάδων. Όλα τα παραπάνω με κόπο, συνέπεια και γνώση επιμελήθηκε ο Σταμόπουλους Βασίλης, ο δικός μας άνθρωπος, που από το 1978 βρίσκεται στους κόλπους του ΛτΕ Πατρών και υπηρετεί με ήθος, από κάθε μετερίζι, τους σκοπούς του. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και τον συγχαίρουμε.
Θα θέλαμε ακόμα να ευχαριστήσουμε τους μουσικούς Μακρυγιώργο Βαγγελή (Κλαρίνο - τραγούδι), Γαλάνη Γιάννη (κιθάρα - λάουτο-ούτι- τραγούδι) και τον Χατζημικέ Άκη (κρουστά). Θερμές ευχαριστίες στον Χαλίδα Άκη για την επιμέλεια κειμένων και την αφήγηση, στον Χαρμπίλα Ανδρέα για την απόδοση των εκκλησιαστικών ύμνων και το τραγούδι καθώς και στις Γκουβέρου Μαρίνα και Ξύγκα Μαρία για το τραγούδι και την Βένια Πολυχρονοπούλου για την επιμέλεια της προβολής.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την Δώρα Πετρίδη που διηύθυνε την χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας "ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ" καθώς και τα μέλη της, για την άριστη απόδοση τους και την άψογη συνεργασία τους μαζί μας. Κλείνοντας ευχαριστούμε τον κ. Απόστολο Κατσιφάρα-περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας-και τον κ. Αγγελόπουλου Γιώργο -πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου- καθώς και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

 
                  

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση του Αγίου Γρηγορίου στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών.

 
   

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών αποδέχτηκε τη πρόσκληση του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών "ο Άγιος Γρηγόριος" και του προέδρου του Συνδέσμου κ.Παπαγιαβή και το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου 2019, μέλη του Λυκείου φορώντας παραδοσιακές φορεσιές παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση εμπρός της προτομής του Αγίου Γρηγορίου στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Παντανάσσης Πατρών.

Η εκδήλωση ήταν υπο την σκέπη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ο οποίος παρέστην στην εκδήλωση.

                   

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας.

Με μεγάλη χαρά, χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών που θα αποτελείτε από τους έφηβούς μας, θα βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάξεως J/24 που διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο της Πάτρας, σε συνεργασία με την Ελληνική και Διεθνή Κατηγορία J/24 και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, στην Πάτρα από το Σάββατο 4 έως και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019. Είναι μεγάλη τιμή για το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών που θα συμμετέχει σε αυτή τη νέα μεγάλη διοργάνωση που έρχεται στην πόλη μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των φίλων του αθλήματος ανά τον κόσμο. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

"2019 ΕΤΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ-Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-Ο ΠΟΙΗΤΗΣ"

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών συμμετείχε στην εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό της Αγοράς Αργύρη, από τον σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» τιμώντας τα 160 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου μας Εθνικού ποιητή και συμπολίτη μας Κωστή Παλαμά και τιμώντας τους φορείς και συλλόγους που οι φιλάνθρωπες και θεραπευτικές τους δράσεις αποσκοπούν στην ανακούφιση των πασχόντων συμπολιτών μας.


Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών συναινεί στην ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά, ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Λαϊκά Παραμύθια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών