«Είναι παιδί μου Πασχαλιά...!»
Παράσταση Χορευτικών Ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σε συνδιοργάνωση με τη Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας "Τέχνης Κίνηση"

 

Τη Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, με τη Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση» συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Είναι παιδί μου Πασχαλιά...!»

Μετά το ξεφάντωμα της Αποκριάς, έρχεται ο καθαρτήριος χαρακτήρας της Σαρακοστής. Η περίοδος του σαρανταήμερου σημαίνει αποχή από κάθε είδους ψυχαγωγία, από τραγούδια και χορούς. Ρίγος συγκίνησης, προδοσία, πόνος, πένθος, μοιρολόι, βουβός θρήνος συνοδεύουν κάθε χριστιανό. Και από το σπαραγμό και τη συντριβή έρχεται η γιορτή της Ανάστασης που συμπίπτει με την κορύφωση της Άνοιξης. Η ανθοφορία της ψυχής και της φύσης. Η αναγέννηση, η αναβλάστηση, η Ανάσταση... Ήρθαν τα Πασχαλόγιορτα, ήρθαν τα πανηγύρια... «Είναι παιδί μου Πασχαλιά...!» είναι γιορτή μεγάλη, σήμερα ψήνουμε τ’ αρνιά και λέμε Χριστός Ανέστη.

Θα χαρούμε να βρεθείτε κοντά μας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

                    .

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

 
   

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 10.30 π.μ, στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου Α'.Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στον πολυχώρο Αίγλη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της θεματικής έκθεσης με τίτλο «Το φεγγάρι κάνει βόλτα...σε ένα ίντερνετ καφέ» των παιδικών τμημάτων Εικαστικών Τεχνών.

Τα παιδιά απέδωσαν μέσα από τις δημιουργίες τους μορφές και εικόνες από το δημοτικό τραγούδι με έναν μοναδικό τρόπο, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου εικαστικών Αλέξη Φραγκούλη ο οποίος τα έμαθε να παρουσιάζουν παραδοσιακά θέματα με σύγχρονες τεχνοτροπίες.

Η έκθεση είχε διάρκεια από 27 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.

 
                  

Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών - Επιστροφή από τον Τάραντα

 
   

Μια ομάδα αποτελούμενη από την Πρόεδρο Κατερίνα Πολυκρέτη, τον δάσκαλο του Λυκείου Δημήτρη Ηλία και 30 χορευτών βρέθηκαν στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη «Taranto» όπως την αποκαλούν, στην περιφέρεια της Απουλίας στη νότια Ιταλία. Αφορμή για αυτό το υπέροχο ταξίδι στάθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της Ελληνικής Κοινότητας Τάραντα «Μαρία Κάλλας».

Μια πολύ θερμή υποδοχή επιφύλασσε η τοπική αρχή στην ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών. Την πρώτη ημέρα στον Τάραντα αλλά και πρώτη ημέρα του μήνα Μάρτη η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Τάραντα «Μαρία Κάλλας» Μαρία Κούτρα Γεωργοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Fabiano Marti, η Πρόεδρος του Club Unesco του Τάραντα Carmen Galluzzo Motolese αλλά και αρκετοί Έλληνες που ζουν χρόνια στην περιοχή μας υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο της Πόλης. Έπειτα από τη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους, να γνωρίσουμε την ιστορία τους και να αντιληφθούμε την μεγάλη τους αγάπη για την πατρίδα.

Ο δίαυλος επικοινωνίας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών με τα Ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας έχει ανοίξει. Με χαραγμένες στην καρδιά τις ομορφότερες στιγμές, ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση.

http://www.lepatras.gr/view.php?artid=1017

                   

"2019 ΕΤΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ-Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-Ο ΠΟΙΗΤΗΣ"

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα συμμετέχει στην εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Απριλίου ημέρα Δευτέρα, ώρα 7.30 μμ. στο Συνεδριακό της Αγοράς Αργύρη, από τον σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» με σκοπό:
α)να τιμήσουμε τα 160 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου μας Εθνικού ποιητή και συμπολίτη μας Κωστή Παλαμά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου, που κήρυξε το 2019 ως έτος «Κωστής Παλαμάς».
β) Επίσης να τιμήσουμε φορείς και συλλόγους που οι φιλάνθρωπες και θεραπευτικές τους δράσεις αποσκοπούν στην ανακούφιση των πασχόντων συμπολιτών μας όπως π.χ («ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» «ΦΛΟΓΑ» «ΚΑΛΙΠΟΛΙΣ» « ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ» «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» «ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ» «ΕΛΕΑΝΑ» «ΜΕΡΙΜΝΑ-κλπ» αφιερώνοντας το γνωστό συμβολικό, πολυτελές βιβλίο-λεύκωμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και βασικό κριτήριο στήριξης από τη UNESCO για την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά, ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»
Ένα γεγονός που θα καταστήσει την πόλη μας, Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου που θα αναβιώνει μέσω του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά τα πανανθρώπινα και διαχρονικά ιδεώδη για Ειρήνη, Δημοκρατία, Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη, Εύ Αγωνίζεσθαι και Ευγενή Άμιλλα.

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών τίμησε και φέτος τους ήρωες του ‘21

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, την ημέρα του Εορτασμού του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών φορώντας τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές που διαθέτει η ιματιοθήκη του Λυκείου συνόδεψαν το Εθνικό μας Σύμβολο.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις λαμπρές παρελάσεις του Εθνικού εορτασμού. Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών από το 1983 έως και σήμερα τιμά την Ελληνική Επανάσταση και γιορτάζει των εθνικό ξεσηκωμό συμμετέχοντας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις λαμπρές παρελάσεις του Εθνικού εορτασμού.
http://www.lepatras.gr/view.php?artid=67
http://www.lepatras.gr/gallery_index.php?id=15

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Λαϊκά Παραμύθια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών