Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στη 1:00 μμ θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του μαζί με τα μέλη, τους μαθητές, τις φίλες και τους φίλους του, στο Ουζοθεραπευτήριο Το 47 (Λόντου Ανδρέα 63, Άνω Πόλη).
Θα είναι χαρά μας θα βρεθείτε κοντά μας!

 

                    .

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

 
   

Στις παραδοσιακές κοινωνίες, όπου ο γραπτός λόγος ήταν προνόμιο ελαχίστων, τα έργα των χεριών και του λόγου αποτελούσαν απαραίτητο στοιχείο της κοινωνικής ζωής. Στη δουλειά, στο σπίτι, στις γιορτές, στους γάμους και στις κηδείες, σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις και καταστάσεις, το δημοτικό τραγούδι συντρόφευε, ψυχαγωγούσε, παρηγορούσε και εξασφάλιζε τη συνέχεια του πολιτισμού και των παραδόσεων.
Το δημοτικό τραγούδι, ίσως η κορυφαία έκφραση της λαϊκής δημιουργίας παίρνει σάρκα και οστά στην έκθεση των παιδικών τμημάτων Εικαστικών Τεχνών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Αλέξη Φραγκούλη. Μορφές, πρόσωπα, τραγικές καταστάσεις και εκδηλώσεις της αγάπης και του έρωτα ζωντανεύουν μέσα από τα εκθέματα των μικρών μας δημιουργών. Ήρωες του τότε φορούν τα ρούχα του τώρα... Ζώα και φυτά του ελληνικού δημοτικού ρεπερτορίου χορεύουν σε ροκ, μπλουζ και τζαζ ρυθμούς... Μοιρολόγια τραγουδιόνται για μια σπασμένη τσαγιέρα... και το φεγγάρι κάνει βόλτα σε ίντερνετ καφέ...

 
                  

Το Λύκειον των Ελληνίδων ταξιδεύει στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

 
   

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών αποδεχόμενο την πρόσκληση του Προξένου της Νότιας Ιταλίας θα ταξιδέψει στον ΤΑΡΑΝΤΑ, για να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο συνεργασίας με τα ελληνόφωνα χωριά της ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ. Ο Τάραντας είναι παραθαλάσια πόλη της Ν. Ιταλίας, χτισμένη στη θέση αρχαίας ελληνικής αποικίας, σημαντικό εμπορικό λιμάνι και κύρια βάση του Ιταλικού Ναυτικού. Ομάδες χορευτών και μέλη του ΔΣ του ΛτΕ Πατρών θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί, για τον εορτασμό της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ, παρουσία επίσημων προσκεκλημένων της Ελληνικής και της Ιταλικής κοινότητας. Είναι μεγάλη η τιμή που μας δίδεται αλλά είμαστε σίγουροι ότι όλες οι προσπάθειες μας θα ενταθούν, προκειμένου να είμαστε αντάξιοι του ονόματος του ΛτΕ.

                   

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΠΕΑΚ Πατρών

Το Πανπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΕΑΚ) διοργάνωσε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, στις 19.30, στο κλειστό Γυμναστήριο Κουκούλι.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδικές - εφηβικές ομάδες του ΛτΕ Πατρών με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Σύμφωνα με το καταστατικό του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, καλούνται όλα τα τακτικά μέλη του να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στην αίθουσα του Λυκείου (Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος), στις 21 Μαρτίου 2019.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα ματαιωθεί και θα επαναληφθεί στις 28 Μαρτίου 2019, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και χώρο και με τα ίδια θέματα ημερησίας διατάξεως, άνευ νέας προσκλήσεως και η οποία θα θεωρηθεί απαρτία με όσα θα είναι τα παρόντα μέλη.

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Λαϊκά Παραμύθια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών