Ανακοίνωση για τη Νέα Διδακτική Χρονιά

 

Από Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 6:00 έως και τις 8:00 μμ, στο «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών», Σατωβριάνδου 32 στον 1ο όροφο, ξεκινούν οι εγγραφές για τους μαθητές όλων των δραστηριοτήτων του.

Για τη χρονιά 2018-2019 θα λειτουργήσουν τα τμήματα:

- Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών για παιδιά, εφήβους, φοιτητές και ενήλικες

- Εικαστικών τεχνών για παιδιά.

- Λαϊκών Παραμυθιών για παιδά.

- Λαογραφικών Συναντήσεων για εφήβους, φοιτητές και ενήλικες

Τα παιδικά τμήματα (παραδοσιακού χορού, εικαστικών τεχνών και λαϊκού παραμυθιού) θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018.
Τα τμήματα εφήβων και ενηλίκων θα ξεκινήσουν τα μαθήματα τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

 

                    .

Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών τον Οκτώβρη με χορούς από τη Λέρο και τα Μέγαρα

 
   

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα ξεκινήσει και αυτή τη Λυκειακή Χρονιά με ένα Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών.

Οι μαθητές του Λυκείου και οι φίλοι της παράδοσης θα παρακολουθήσουν Χορούς από τη Λέρο με εισηγητή τον ΝΤΑΛΛΑΡΗ ΑΝΤΩΝΗ και χορούς από τα Μέγαρα με εισηγητή τον ΗΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.


Αναλυτικότερες Πληροφορίες στη γραμματεία του Λυκείου.

 
                  

Συνεχίζονται για 3η χρονιά τα Λαϊκά Παραμύθια του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών με την Κατερίνα Γκούτη

 
   

Μια ακόμη χρονιά γεμάτη παραμύθια… γεμάτη αφηγήσεις… γεμάτη συνεργασία και δημιουργία έρχεται.

Τα παιδιά του τμήματος των Λαϊκών Παραμυθιών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα ξεκινήσουν και εφέτος τις συναντήσεις τους με τη διαδραστική αφηγηματική τέχνη. Στη συνέχεια με την ομαδικότητα και τη συνεργασία θα ‘αρχινήσουν’ τα δικά τους παραμύθια αυτά που πηγάζουν από το μυαλό και τη σκέψη τους.

Μαζί με τη δασκάλα τους Κατερίνα Γκούτη θα απλώσουν τις ιδέες τους, θα επιχειρηματολογήσουν, θα σκεφθούν και θα οδηγηθούν σε κάτι δικό τους…

Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα Λαϊκών Παραμυθιών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

. Υπεύθυνη του Τμήματος είναι η Κατερίνα Γκούτη - νηπιαγωγός - με εκπαίδευση στην αφήγηση και συγγραφή ελληνικών λαϊκών παραμυθιών.

                   

Διδασκαλεία Παραδοσιακού Χορού Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Στο «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» διδάσκονται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω, σε έφηβους, σε φοιτητές και σε ενήλικες Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί από κάθε περιοχή της Ελλάδας και του ευρύτερου Ελληνισμού.

Τα μαθήματα των παιδικών τμημάτων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ενώ των ενηλίκων τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

Τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου μας με τους νέους αλλά και τους παλιούς μαθητές τους θα συνεχίσουν για ακόμη μια χρονιά να συλλέγουν με ενδιαφέρον όλα εκείνα τα λαϊκά στοιχεία που συνθέτουν τον πλούσιο λαϊκό μας πολιτισμό αλλά και να δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την γνώση του ιδιαίτερου συνδυασμού χορού, ρυθμού και τραγουδιού.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.lepatras.gr/view.php?artid=55

 

Δράσεις του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών για παιδιά από 4άρων χρονών.


Στους δρόμους της σύγχρονης εποχής που περπατούν τα παιδιά μας βρίσκεται και το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών. Συμπορεύεται μαζί τους και θέλει να τους δείξει τα αμέτρητα όμορφα μονοπάτια που υπάρχουν πλάι τους.
Μονοπάτια ρυθμών, χορών, μελωδιών, οργάνων, ενδυμασιών, δημιουργίας, παραμυθιών, αφήγησης, ζωγραφικής, εικαστικών τεχνών, ευρηματικότητας, ομαδικότητας και συνεργασίας… Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών συνεχίζει με σεβασμό και σύνεση να υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους με τμήματα:


- Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών (από 5 χρονών και πάνω)

- Εικαστικών τεχνών (από 5 χρονών και πάνω)

- Λαϊκών Παραμυθιών (από 4 χρονών και πάνω).

Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 6:00 έως και τις 8:00 μμ, στο «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών», Σατωβριάνδου 32 στον 1ο όροφο, ξεκινούν οι εγγραφές για τους μαθητές όλων των δραστηριοτήτων του.

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Λαϊκά Παραμύθια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών