Το Λ.Ε.Π. πρόσφερε «ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΙΣ»

 

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου στο κατάμεστο ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ βιώσαμε την σημασία του ... να σαι ΕΛΛΗΝΑΣ.

Και αυτό γιατί μέσα στο μεγάλο χωνευτήρι του κόσμου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ μουσική επηρέασε και επηρεάστηκε, εμπλουτίστηκε και έμεινε αληθινή ταξίδεψε μέχρι την Αμερική και γύρισε πίσω κοσμοπολίτικη και γνήσια.

Και ο ξενιτεμένος Έλληνας, ο ταξιδευτής, ο διωγμένος, ο πρόσφυγας για μια ακόμα φορά όρθωσε το ανάστημα του στην μοίρα του ! Δεν φοβήθηκε, πικράθηκε και τραγούδησε δεν απελπίστηκε χόρεψε την λεβεντιά του, δεν λύγισε έπαιξε τον σκοπό της μακρινής του πατρίδας και παρηγορήθηκε.

Την Πέμπτη το βράδυ την σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου διάβηκε ο Οδυσσέας, ο Κατσαρός, η Μαρίκα από τα Ταταύλα, ο Ζορμπάς. Διάβηκε ο παππούς, ο πατέρας, η Σμυρνιά γιαγιά, η Ελληνοαμερικάνα θεία. Τι κι’ αν δεν χόρεψαν τσάμικο, ζωναράδικο, πεντοζάλι, τι κι’ αν δεν φόρεσαν φουστανέλλα και βράκα. Τα μάτια γέμισαν μακρινές εικόνες το μυαλό μας γνώσεις και πληροφορίες και η ψυχή μας υπερηφάνεια και νοσταλγία.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΛΑΜΠΡΟ ΛΙΑΒΑ και τους ΤΑΚΙΜ που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν δίνοντας μας «ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΙΣ» για μια μοναδική παράσταση στην Πάτρα και όλους εσάς που μας συντροφέψατε σ’ αυτό το ταξίδι.

 

                    .

Ευχαριστούμε τα τμήματα Ενηλίκων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

 
   

Τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών υπήρξαν ακούραστοι αρωγοί της μουσικοχορευτικής μας κληρονομιάς για ακόμα μια χρονιά... και η Πρόεδρος, το ΔΣ και οι δάσκαλοι του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών τους ευχαριστούν εγκάρδια για αυτό.

Η συμμετοχή τους στα εβδομαδιαία μαθήματα παραδοσιακού χορού είναι μόνο η αρχή...

Ο χορός για αυτούς είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα, που γίνεται μια απαραίτητη συνήθεια και μια αχόρταγη αναζήτηση... Η συμμετοχή τους σε απαιτητικά σεμινάρια, σε ατελείωτα γλέντια, σε μεγάλες παρελάσεις, σε σημαντικές εκδηλώσεις, σε πολύωρες παραστάσεις είναι μερικά από αυτά που περιμένουν και αναζητούν για να χαρεί η ψυχή τους.

Τους ευχαριστούμε θερμά που αναδεικνύουν με σεβασμό και αμέριστη υποστήριξη το έργο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

Ακολουθούν μερικές από τις πολύ ξεχωριστές συμμετοχές τους
- το Νοέμβριο του 2017 στο ‘3ο Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών’ που διοργάνωσε το Λύκειον των Ελληνίδων Νάουσας,
- το Νοέμβριο του 2017 στα ‘Πρωτοκλήτεια 2017’. Η Νεολαία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Τιμά Την Σμύρνη. 95 Χρόνια Από την Καταστροφή της Σμύρνης.
- Τον Ιανουάριο του 2018 ταξίδεψαν στη Δράμα για να μυρίσουν από κοντά το «Άρωμα Ελλάδας» και τις Εκδηλώσεις αναβίωσης των αρχέγονων Δρώμενων του Νομού Δράμας.
- Τον Ιανουάριο του 2018 συμμετείχαν στην Έκθεση Ντοκουμέντων «Αχαΐα 1934-1944 δέκα χρόνια αγώνων και ελπίδων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,
- Τον Φεβρουάριο του 2018 χόρεψαν στα «Χαραλάμπεια» για τον εορτασμό του Πολιούχου του Πύργου και συμμετείχαν στην καθιερωμένη εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου.
- Τον Μάρτιο του 2018 πήραν μέρος στα γυρίσματα του Πασχαλινής Εκπομπής «Κυριακή στην Ενορία»
- Τον Μάρτιο του 2018 συμμετείχαν στην εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Τρίπολης για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
- Τον Μάρτιο του 2018 τίμησαν του ήρωες του 1821
- Τον Απρίλιο του 2018 παρέλασαν για τον Εορτασμό της Εξόδου του Μεσολογγίου
- Τον Μάιο του 2018 συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή αθλητισμού της πόλης μας «Αντύπα Δρόμος 2018»
- Τον Ιούλιο του 2018 έντυσαν χορευτικά στιγμιότυπα της παράστασης των ΤΑΚΙΜ, ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ «Η Ελληνική Απόλαυσις»

 
                  

Ανακοίνωση για τη Νέα Διδακτική Χρονιά

 
   

Από Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 6:00 έως και τις 8:00 μμ, στο «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών», Σατωβριάνδου 32 στον 1ο όροφο, ξεκινούν οι εγγραφές για τους μαθητές όλων των δραστηριοτήτων του.

Για τη χρονιά 2018-2019 θα λειτουργήσουν τα τμήματα:

- Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών για παιδιά, εφήβους, φοιτητές και ενήλικες

- Εικαστικών τεχνών για παιδιά.

- Λαϊκών Παραμυθιών για παιδά.

- Λαογραφικών Συναντήσεων για εφήβους, φοιτητές και ενήλικες

Τα παιδικά τμήματα (παραδοσιακού χορού, εικαστικών τεχνών και λαϊκού παραμυθιού) θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2018 .
Τα τμήματα εφήβων και ενηλίκων θα ξεκινήσουν τα μαθήματα τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 .

                   

Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών τον Οκτώβρη με χορούς από τη Λέρο και τα Μέγαρα

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα ξεκινήσει και αυτή τη Λυκειακή Χρονιά με ένα Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών.

Οι μαθητές του Λυκείου και οι φίλοι της παράδοσης θα παρακολουθήσουν Χορούς από τη Λέρο με εισηγητή τον ΝΤΑΛΛΑΡΗ ΑΝΤΩΝΗ και χορούς από τα Μέγαρα με εισηγητή τον ΗΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.

Αναλυτικότερες Πληροφορίες θα δωθούν τον Σεπτέμβρη.

 

Με γνώμονα και οδηγό την Αγάπη για τον Συνάνθρωπο

Για άλλη μια χρονιά το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών άφησε πίσω του ένα πλούσιο κοινωνικό έργο.

Με γνώμονα και οδηγό την αγάπη για το συνάνθρωπο το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών συνεργάστηκε με αρκετούς σημαντικούς συλλόγους με σπουδαίο κοινωνικό έργο όπως το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, το Κέντρο Δωρεάς Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, το Άλμα Ζωής, την Ένωση Γυναικών Πάτρας, την Κιβωτό Αγαπής, το Κοινωνικό Συσσίτιο «Άρτος Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Αξίζει να αναφέρουμε και την συμμετοχή στη δράση «ΚΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ» που στέφθηκε για ακόμα μια φορά με απόλυτη επιτυχία και συνεχίζουμε...

Το ανθρώπινο πρόσωπο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών είναι διαχρονικό.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Λαϊκά Παραμύθια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών