«Διαβατήρια Ενδύματα» Από τις Παιδικές Ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

 

Την Τετάρτη στις 20 Ιουνίου 2018 στις 20:30 στο Συνεδριακό του ΤΕΙ οι παιδικές χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα παρουσιάσουν τα «Διαβατήρια Ενδύματα».

Πρόκειται για μια ακόμα διαφορετική εκδήλωση των παιδικών ομάδων μας που περιλαμβάνει πολλά όμορφα ενδυματολογικά και όχι μόνο στοιχεία της ελληνικής μας παράδοσης συνδυασμένα με ζωντανή μουσική και με πολύ χορό από τα παιδιά μας.
Σας περιμένουμε όλους να βρεθείτε κοντά μας σε ένα γοητευτικό ταξίδι στα παλιά από τους νέους μας.

 

                    .

«Έκθεση Εικαστικών Τεχνών» Από τις Παιδικές Ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

 
   

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στην έκθεση των παιδιών μας που θα φιλοξενείται στον Πολυχώρο του Δήμου Πατρέων στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12-14) από την Τρίτη 19 Ιουνίου έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018. Τα παιδιά των Εικαστικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα εκθέσουν τις δημιουργίες όλης της χρονιάς που έγιναν για ακόμη μια φορά υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Αλέξη Φραγκούλη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και τα παιδιά της ομάδας των Λαϊκών Παραμυθιών με την δασκάλα τους Κατερίνα Γκούτη.

Η Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ, οι φίλοι και οι μικροί μας δημιουργοί θα σας περιμένουν με πολύ χαρά στα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30.

 
                  

Οι ΤΑΚΙΜ και το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών σε μια μοναδική παράσταση ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ "Η Ελληνική Απόλαυσις!"

 
   

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο.
To Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις» ξαναζωντανεύει σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας. Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα ντύσει χορευτικά σημαντικά στιγμιότυπα της παράστασης.

Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν' ανακαλύψουμε!...

                   

Ολοκληρώθηκαν οι «Γυναικείες Πινελιές»

Το τμήμα ζωγραφικής κυριών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών διοργάνωσε μια πανέμορφη έκθεση με θέμα ¨ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ¨ στο Επιμελητήριο Αχαΐας στις 7-8-9 Ιουνίου 2018.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιουνίου με πλήθος φίλων να ταξιδεύει στους ξεχωριστούς πίνακες ζωγραφικής που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες, μέλη του Λυκείου μας.
Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε της κυρίες για τις μοναδικές «Γυναικείες Πινελιές», Βαμβακά Άννα, Γεωργοπούλου Τασία, Καραγιάννη Βούλα, Κωνσταντινοπούλου Βαρβάρα, Παυλοπούλου Αθηνά, Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα, Παπαδοπούλου Βάσω, Παπαστεργίου Αθηνά, Πυλαρινού Όλγα, Σκεπαρνιά Σία, Τύπα Ασημίνα, Τόγια Ουρανία, Χαρίτου Καίτη.

 

9η Ενότητα Κύκλου Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Λαογραφίας

Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 το "Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών" τελειώνει τον κύκλο σεμιναρίων Λαογραφίας (διάρκειας εννέα ενοτήτων) για παιδαγωγούς, χοροδιδασκάλους, μουσικούς, χορευτές, ερευνητές αλλά και όσους αγαπούν την μελέτη του λαϊκού πολιτισμού.

Εισηγητής: Θάνος Κώτσης, κοινωνικός λαογράφος

Ένατη ενότητα: Κατασκευάζοντας τον ξεχωρισμό: Ξενιτιά, μνήμη και ταυτότητες στην μεταπολεμική ήπειρο.

(Προβολή εθνογραφικού ντοκιμαντέρ και συζήτηση).
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
Αίθουσα Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
Ώρα έναρξης: 7.00μ.μ.


Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2610220531(6.00 - 8.00μ.μ.)

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Λαϊκά Παραμύθια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών